Didžiausią staigmeną pateikė Arnoldas Taraškevičius. Svorio kategorijoje iki 91 kg kovojantis lietuvis ketvirtfinalyje įveikė vieną tituluočiausių turnyro boksininkų – pasaulio jaunių čempioną ir Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių 5-os vietos laimėtoją ukrainietį Robertą Martoną.

D. Pozniako turnyro pusfinalyje kovos ir čempiono titulą ginantis Tadas Šakočius. Svorio kategorijos iki 75 kg ketvirtfinalyje T. Šakočius įveikė Onoyfriojį Panagį iš Kipro.

„T. Šakočius yra tikrai gabus boksininkas. Marijampolietis turi gerą smūgį ir daug kitų savybių, kurios reikalingos geram boksininkui. Tačiau norint daugiau pasiekti, jis turi iš šalies provincijos persikelti sportuoti į Vilnių ar Kauną, kur turės daugiau stiprių treniruočių partnerių ir sparčiau tobulės. Lietuvos olimpinio sporto centro durys Vilniuje jam yra atviros“, – jauno boksininko galimybes vertina Lietuvos olimpinės rinktinės treneris Vladimiras Bajevas.

Dar du lietuviai kelialapius į pusfinalį iškovojo lengvose svorio kategorijose. Mantas Morkūnas (iki 52 kg) ketvirtfinalyje nugalėjo estą Nikitą Averkovą, o Gilvinas Lukošiūnas (iki 60 kg) pranoko Mikhaelį Ostroumovą iš Izraelio.

Tikra antros turnyro dienos puošmena tapo svorio kategorijos iki 91 kg ketvirtfinalis, kuriame čempiono vardą gynęs lietuvis Tomas Olberkis susitiko su pasaulio jaunių čempionato prizininku uzbeku Obidžonu Tochirovu. Visus tris raundus vyko atkakli ir intriguojanti dvikova. Žiūrovų aktyviai palaikomas lietuvis turėjo iniciatyvą, tačiau teisėjai pergalę skyrė labiau tituluotam varžovui.

Čempiono titulą prarado ir Dovydas Šernas. Svorio kategorijos virš 91 kg ketvirtfinalyje D.Šernas po atkaklios kovos pralaimėjo Europos vicečempionui ukrainiečiui Viačeslavui Havriliukui.

Ne mažiau intriguojančios dvikovos vyko ir kituose ketvirtfinaliuose. Svorio kategorijoje iki 81 kg Europos jaunių čempionato prizininkas Robertas Jokulys turėjo pripažinti Europos vicečempiono ukrainiečio Stepano Grekulo pranašumą. Svorio kategorijoje iki 75 kg pasaulio čempionato prizininkas uzbekas Mardonovas Kozimbekas įveikė lietuvį Vytautą Balsį.

„Šių metų turnyras yra, ko gero, stipriausias per visą dešimtmetį. Atvyko pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojai ir prizininkai. Geriausius savo jaunuosius boksininkus atsivežė Ukraina ir Uzbekija, labai stiprios komandos atvyko iš Prancūzijos, Baltarusijos, Vengrijos, Suomijos ir kitų šalių. Turime tikrai ko pasimokyti“, – teigia ne vieną jauną boksininką išugdęs V. Bajevas.

Londono olimpiados prizininką Evaldą Petrauską treniruojantis V. Bajevas tvirtina, kad D. Pozniako turnyre kovojantys Lietuvos jaunimo rinktinės lyderiai po kelerių metų gali papildyti ir vyrų rinktinę ir jeigu atkakliai sieks užsibrėžtų tikslų, yra pajėgūs kovoti dėl aukštų vietų pasaulio bei Europos čempionatuose, nes niekuo nenusileidžia geriausiems Europos bendraamžiams.

Lietuvos edukologijos universiteto Didžiojoje sporto salėje penktadienį vyks D. Pozniako turnyro pusfinaliai, o čempionai paaiškės šeštadienį.

Pirmojo Lietuvos olimpinio čempiono Dano Pozniako atminimui skirtas tarptautinis jaunimo turnyras yra įtrauktas į oficialų Europos bokso konfederacijos varžybų kalendorių ir yra vienas didžiausių jaunimo turnyrų Europoje. Kovas turnyre pradėjo 112 boksininkų iš 20 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)