Didžiausiu vakaro akcentu taps „Kings Of Kings World GP“ ketvirtuko kovos, kuriose rungsis Europos ir pasaulio kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas.

Kaip pasakojo Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis, „KOK World GP“ turnyras dabar vyksta nauja sistema - vietoje aštuonių kovotojų, ringe pasirodys keturi. Turnyre dalyvaus ketvirtukas geriausių kovotojų, o vienas iš jų taps čempionu. Rugsėjį kitame turnyre dalyvaus kiti tos pačios svorio kategorijos keturi kovotojai, o vėliau abu čempionai susikaus dėl geriausio vardo.

Su S. Maslobojevu kovos lenkas Krispinas Kalski, tuo metu kitame pusfinalyje susitiks olandas Fabio Kwasi ir rumunas Robertas Dorinas.

S. Maslobojevas teigė, kad pasiruošimą šiek tiek sutrukdė „Šuolio“ projektas, tačiau dabar darbas vyksta labai intensyviai.

„Labai įtemptas grafikas, komandos draugai jau prieš dvi savaites pradėjo ruoštis, o aš tuo metu ruošiausi TV3 projektui „Šuolis“. Atlikau ten savo vaidmenį ir tik tada pradėjau pasiruošimą turnyrui. Ryte treniruojuosi individualiai su treneriu, o vakare su komandos draugais atliekame veiksmus“, – sakė S. Maslobojevas.

S. Maslobojevas taip pat paminėjo, kad kovoti tokiame turnyre, kuriame laukia ne viena kova, yra daug pavojingiau: „Gali pirmą kovą laimėti, tačiau į antrą jau nebeišeiti. Buvo tokių atvejų, kad kovotojai laimėdavo pirmą kovą, o tik vėliau suprasdavo, kad lūžo šonkaulis ar kad negali kojos pastatyti. 2010-ais metais viename turnyre laimėjau pirmą kovą, tačiau į antrą išeiti jau praktiškai nebegalėjau. Vos įšliaužiau ir nors varžovas buvo galva žemesnis už mane, tačiau per pirmus kojos palietimus ji atsisakė veikti. Tokiuose turnyruose reikia kovoti daug protingiau ir pasisaugoti – neiti va banque.

Pergalės yra labai svarbu, tačiau kol kas kovoju dėl patirties. Kai pasieksiu dar aukštesnį lygį, tada bus svarbu ir pergalės, bet dabar dar noriu augti“, – teigė kovotojas.

Bušido federacijos prezidento D. Simonaičio paklausus, kur S. Maslobojevas dar aukščiau gali kilti, šis prasitarė, kad galbūt ateityje norėtų pereiti į sunkesnę svorio kategoriją.

S. Maslobojevas taip pat išskyrė ne fizinį pasirengimą, tačiau psichologinį: „Nenugalimų nėra, tą patį galiu ir apie save pasakyti, tačiau svarbiausia būti pasiruošusiam psichologiškai. Jeigu psichologija nepaves, tai neabejoju, kad nenuvilsiu gerbėjų ir garbingai atstovausiu Lietuvai“.

Vienas populiariausių kovotojų Lietuvoje Ignas Barysas pasidžiaugė savo komanda bei geru pasiruošimu.

„Turime labai stiprią komandą, pasiruošimas vyksta gerai, sunkiai dirbame. Šią savaitę jaučiuosi išvargęs, tačiau kitą savaitę jau b8siu atsigavęs ir pasiekęs pačią geriausią formą. Varžovu nesidomėjau, bet žinau, kad esame vienmečiai ir kad jis treniruojasi su labai gerais sportininkais“, – kalbėjo I. Barysas.

93+ kg svorio kategorijoje pagal bušido taisykles kovosiantis Tomas Pakutinskas buvo patyręs rankos traumą, tačiau daktarai nuramino kovotoją ir leido jam sportuoti.

„Kovosiu su latviu Janiui Ginteru, kurį jau esu matęs ir žinau. Nieko jis stebuklingo neturi, tačiau svarbiausia, kad man kovoti leistų gydytojai, o jau tada eisiu į ringą ir darysiu viską, ką moku“, – pareiškė T. Pakutinskas.

Turnyre turėjusiame kovoti Tadui Jonkui per treniruotę trūko kojos raiščiai, tad jį pakeis Ernestas Dapkus, kuris kovos su anglu Luke'u Whelanu.

Į Lietuvą visi kovotojai atvyks kovo 13-ą dieną, nes dieną prieš turnyrą bus organizuojami oficialūs sportininkų svėrimai.

Visos vakaro kovos:

1. -71 kg pagal KOK taisykles: Chico Kwasi (Olandija) prieš Martyną Jasiūną (Lietuva)

2. -85 kg pagal KOK taisykles: Valdemaras Kulda (Lietuva) prieš Roką Karoblį (Lietuva)

3. -71 kg pagal KOK taisykles: Jordy Laret (Olandija) prieš Herkų Lukošiūną (Lietuva)

4. -62 kg pagal KOK taisykles: Vitaly Melnikov (Lietuva) prieš Karolš Buslį (Lietuva)

5. -65 kg pagal KOK taisykles: Kyriakos Filippidis (Kipras) prieš Igorį Osininą (Lietuva)

6. +93 kg pagal bušido taisykles: Janis Ginters (Latvija) prieš Tomą Pakutinską (Lietuva)

7. +93 kg pagal bušido taisykles: Ayo Daly (Airija) prieš Matą Stebuliauską (Lietuva)

8. +93 kg pagal KOK taisykles: Kyrlig Stepan (Moldova) prieš Martyną Knyzelį (Lietuva)

9. -67 kg pagal Bušido taisykles: Patrickas Wixtedas (Airija) prieš Igną Barysą (Lietuva)

10. -81 kg pagal KOK taisykles: Rodrico Ferreira (Brazilija) prieš Karolį Liukaitį (Lietuva)

11. -71 kg pagal KOK taisykles: Luke Whelan (Anglija) prieš Ernestą Dapkų (Lietuva)

12. -71 kg pagal KOK taisykles:Mateusz Kopiec (Lenkija) prieš Henriką Vikšraitį (Lietuva)

13. GP kova -93 kg pagal KOK taisykles: Fabio Kwasi (Olandija) prieš Robertą Doriną (Rumunija)

14. GP kova -93 kg pagal KOK taisykles: Krispin Kalski (Lenkija) prieš Sergejų Maslobojevą (Lietuva).