29-erių metų futbolininkas sėkmingai atliko medicininę peržiūrą ir rankomis sukirto su antroje pagal pajėgumą Kinijos lygoje žaidžiančiu „Jiangxi Liansheng“ klubu.

„Tai yra retas reiškinys, kai parduodamos teisės į žaidėją, kuris per metus sužaidė tik penkerias oficialias rungtynes. Išvykęs iš Japonijos Adi pusę metų neatstovavo jokiai komandai, o paskutinį pusmetį praleido „Žalgiryje“, kur negalėjo atsiskleisti dėl patirtos traumos.

Šiuo atveju, žaidėjo perėjimui didžiausią įtaką turėjo jo vardas. Adi buvo sėkmingai įvarčius mušantis puolėjas tiek Austrijoje, tiek Rumunijoje, kur žaidė „Steaua“ ir „Concordia“ klubuose, tiek Japonijoje“, - sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Pasak jo, futbolininkas iš Brazilijos dėl patirtos traumos negalėjo išnaudoti viso savo potencialo Lietuvos čempionų gretose, tačiau jo perėjimo priežastys – suprantamos.

„Jaučiamės dviprasmiškai, nes Adi yra žaidėjas, galėjęs daug duoti ir „Žalgiriui“, ir Lietuvos futbolui. Iš kitos pusės, mes puikiai suprantame, kodėl jis priėmė tokį sprendimą“, – teigė M. Nikoličius.

A. Rocha – antras žaidėjas, perėjęs į užsienio klubą šią žiemą. Sausio pradžioje žalgiriečių gretas paliko Artūras Žulpa, kuris persikėlė į Kazachstano „Aktobe“ ekipą. Taip pat buvo pratęsta Pavelo Komolovo nuoma Lenkijoje, Belchatovo GKS klube.

„Noriu pasidžiaugti, kad Klaipėdos „Atlantas“ prieš sezoną pardavė teises į du žaidėjus. Tai reiškia, kad Lietuvos A lygos čempionate žaidžiantys žaidėjai turi paklausą futbolininkų rinkoje ir gali žaisti užsienyje. Džiugu tai, kad iš keturių perleistų A lygos žaidėjų buvo net trys lietuviai, kurie yra nacionalinės rinktinės kandidatai“, – futbolininkų perėjimais džiaugėsi Vilniaus „Žalgirio“ sporto direktorius.

Atstovaudamas sostinės komandai A. Rocha sužaidė 5 rungtynes, per kurias spėjo pelnyti 3 įvarčius. Per šį laiką futbolininkas kartu su komanda iškovojo A lygos čempionų titulą.

Pasiruošimo sezonui metu puolėjas kartu su „Žalgiriu“ dalyvavo treniruočių stovykloje Brazilijoje, kur sužaidė 5 rungtynes ir pelnė 2 įvarčius.

Prieš persikeldamas į „Žalgirį“, puolėjas žaidė gimtosios šalies „Nacional Atletico“ klube, taip pat Austrijos „LASK Linz“ ir „Karntern“ ekipose. Vėliau rungtyniavo Vokietijoje, kur gynė „Energie Cottbus“ garbę, taip pat Rumunijos „Chiajna Concordia“ ir „Steaua“ klubuose. Paskutinė jo stotelė prieš prisijungiant prie žalgiriečių buvo Japonijos „Gamba“ komanda.