„Real“ įrodė savo pranašumą ir po Cristiano Ronaldo įvarčio (26 min.) bei nuostabaus Marcelo smūgio (79 min.) iš Vokietijos išsivežė pergalę 2:0 (1:0), o „Basel“ ir „Porto“ išsiskyrė taikiai – 1:1 (1:0), nors šveicarai nuo 11 iki 79 min., kai Danilo išlygino rezultatą smūgiu iš 11 metrų baudinio, buvo priekyje.

Beje, šioje akistatoje buvo parodytos net 9 geltonos kortelės, o „Basel“ į vartus smūgiavo vieną vienintelį kartą (palyginimui, „Porto“ – net 11).

Atsakomosios šių komandų dvikovos vyks po trijų savaičių, kovo 10 dieną, Ispanijoje ir Portugalijoje.

Rungtynių eiga:

„Schalke“ 0 – 2 „Real“

„Schalke“: Timon Wellenreuther, Benedikt Hoewedes, Dennis Aogo, Atsuto Uchida, Matija Nastasič, Joel Matip, Kevin-Prince Boateng, Marco Hoeger, Roman Neustadter, Eric Maxim Choupo-Moting, Klaas-Jan Huntelaar.

„Real“: Iker Casillas, Raphael Varane, Pepe, Marcelo, Daniel Carvajal, Toni Kroos, Gareth Bale, Lucas Silva, Isco, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema.

Rungtynės Vokietijoje prasidėjo atsargiai ir nė viena komanda pernelyg nenorėjo atidengti savo užnugario. Jau 9 min. pirma geltona kortelė parodyta Toni Kroosui.

Pirma pavojingesnė ataka užfiksuota 20 min., kai po kelių greitų ir tikslių perdavimų galingu šūviu kamuolį virš vartų pasiuntė Dennisas Aogo.

25 min. „Real“ vartininko Ikero Casillaso budrumą taip pat iš toli patikrino Klaasas-Janas Huntelaaras, bet ispanas atmušė varžovo bandymą.

Jau po akimirkos svečiai surengė atsakomąjį išpuolį, kuris baigėsi įvarčiu: Danielis Carvajalis pakabino kamuolį į baudos aikštelę, o ten savo galvą kyštelėjo Cristiano Ronaldo ir to užteko – 0:1.

Sutrikę šeimininkai 31 min. vos nepraleido antro įvarčio: po Karimo Benzemos smūgio „Schalkę“ išgelbėjo Timonas Wellenreutheris, spėjęs prie į tuščius vartus riedančio kamuolio.

35 min. dublį galėjo atlikti C. Ronaldo, paleidęs galingą baudinį, bet 19-metis T. Wellenreutheris sugebėjo jį atremti.

Po pertraukos „Schalke“ futbolininkai mėgino ieškoti kelių varžovų vartų link ir 69 min. Kevinas-Prince'as Boatengas spyrė iš toli tiesiai į I. Casillasą.

72 min. po fantastiško G. Bale'o perdavimo kulnu puikią progą padvigubinti skirtumą turėjo Isco, tačiau iš itin dėkingos padėties smūgiavo virš vartų.

74 min. visi „Schalke“ fanai iš apmaudo griebėsi už galvų: po Felixo Platte'o šūvio it iš patrankos kamuolys atsitrenkė į skersinį.

79 min. „Real“ atsakė rezultatyvia ataka: po C. Ronaldo perdavimo Marcelo dešine koja išvalė voratinklius iš tolimojo varžovų vartų tinklo kampo – 0:2.

„Basel“ 1 – 1 „Porto“

„Basel“: Tomaš Vaclik, Walter Samuel, Marek Suchy, Behrang Safari, Luca Zuffi, Fabian Frei, Mohamed Elneny, Taulant Xhaka, Marco Streller, Shkelzen Gashi, Derlis Gonzalez.

„Porto“: Fabiano, Danilo, Maicon, Ivan Marcano, Alex Sandro, Casemiro, Yacine Brahimi, Hector Herrera, Oliver Torres, Jackson Martinez, Cristian Tello.

Šeimininkams mačas prasidėjo itin sėkmingai ir jau 11 minutę 20-metis puolėjas iš Paragvajaus Derlisas Gonzalezas įveikė du gynėjus bei krisdamas smūgiu kaire koja išvedė „Basel“ į priekį – 1:0.

Tiesa, traumą patyręs įvarčio autorius jau 24 min. buvo priverstas užleisti savo vietą aikštėje Davide'ui Callai.

33 min. Cristianas Tello pasiuntė kamuolį į „Basel“ vartų tinklą, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę.

49 min. po kampinio Casemiro galva dar kartą nuginklavo „Basel“ vartininką Tomašą Vacliką, bet arbitras Markas Clattenburgas nusprendė, kad smūgio metu kiti du „Porto“ žaidėjai užstojo šeimininkų vartų sargui vaidą ir užfiksavo nuošalę.

Svečių spaudimas dvikovai artėjant į pabaigą tik augo ir galiausiai atsipirko: 78 min. po Danilo perdavimo į baudos aikštelę kamuolys kliudė Walterio Samuelio ranką ir buvo skirtas 11 metrų baudinys.

79 min. 11 m baudinį realizavo tas pats Danilo ir rezultatas tapo lygus – 1:1.

Rungtynės:

Gelzenkircheno „Schalke“ 0 – 2 Madrido „Real“
26' [0 – 1] Cristiano Ronaldo
79' [0 – 2] Marcelo

„Basel“ 1 – 1 „Porto“
11' [1 – 0] Derlis Gonzales
79' [1 – 1] Danilo (11 m)

Primename, kad abu pirmieji aštuntfinalio mačai, žaisti antradienį, baigėsi lygiosiomis: Donecko „Šachtar“ ir Miuncheno „Bayern“ klubai Lvove išsiskyrė be įvarčių – 0:0, o PSG ir Londono „Chelsea“ apsikeitė po vienu tiksliu smūgiu – 1:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)