Vos dviejų taškų atrankoje pritrūko sprinteriui Vasilijui Lendeliui, kuris pateko į rezervinį keirino rungties sąrašą, bet iš aukščiau buvusių sportininkų niekas neatsisakė galimybės dalyvauti pasaulio čempionate ir mūsiškis buvo priverstas likti namuose.

Didžiausios rinktinės viltys yra siejamos su S. Krupeckaite, kuri čempionate dalyvaus sprinto ir keirino rungtyse. Sprinto rungčių treneris Dmitrijus Leopoldas apie medalius nebuvo linkęs kalbėti.

„Kiekvienam sportininkui svarbiausias startas yra olimpinės žaidynės. Svarbu pereiti atranką. Jei Simona bus penketuke, to visiškai užteks sugrįžimui ir tam, kad ji aukštai stovėtų atrankoje – apie medalius kol kas nekalbama“, – sakė D. Leopoldas.

Po motinystės atostogos į didįjį sportą grįžusi S. Krupeckaitė šiame čempionate dalyvaus sprinto ir keirino rungtyje.

„Esu gerai pasirengusi. Ketinimai – pasirodyti kuo geriau. Ir pamatyti, kaip varžovės atrodo, nes seniai nedalyvavau elito varžybose. Kaip visada – nugalėti save“, – pasakojo S. Krupeckaitė

Čempionate teisę turėjo dalyvauti ir dar viena lietuvė. Lietuvai po galutinės registracijos atiteko ir viena vieta į moterų taškų lenktynes, bet trenerio Antano Jakimavičiaus teigimu, Daivos Tušlaitės forma buvo prasta, o Editai Mazurevičiūtei nepalankus tvarkaraštis, todėl Lietuva šios vietos atsisakė.

Treneris A. Jakimavičius ir omniume dalyvausianti A. Trebaitė pasiruošimą pradėjo dar praėjusių metų gruodžio 28 d., kuomet nuvyko į aukštikalnes Kolumbijoje. Kolumbija pasirinkta neatsitiktinai, čia vyko trečias ir lemiamas pasaulio treko taurės etapas. Lietuvė po prastų rezultatų pirmose taurės etapuose, Kolumbijoje reabilitavosi ir iškovojo 10-ą vietą, kurios užteko gauti bilietą ir į pasaulio treko čempionatą.

Deja idealų pasiruošimo grafiką grįžus į Lietuvą kiek komplikavo tiek trenerį, tiek sportininkę į lovą paguldžiusi liga. Kelias dienas A. Trebaitė negalėjo treniruotis, turėjo temperatūros. Bet treneris A. Jakimavičius patvirtino, kad aukštikalnių efekto pikas suplanuotas kaip tik pasaulio čempionatui, tad bendrai pasiruošimą galima vertinti gerai.

Kalbant apie rezultatus treneris situaciją vertino realistiškai.

„Aušrinei geras rezultatas būtų pakliūti į penkioliktuką. O Edita į pasaulio čempionatą važiuoja, todėl, kad pajustų startą tokio lygio varžybose“, – sakė A. Jakimavičius.

Pasaulio treko čempionatas startuoja vasario 18 d., bet lietuvės savo pasirodymą pradeda vasario 19 d. Visus lietuvių pasirodymus tiesiogiai galima stebėti portale Cycling.lt.