Lietuvos čempionatas vykdomas tokia sistema, kai stipriausiųjų komandų penketas tris varžybų ratus žaidžia atskirai nuo kitų komandų. Likusios 10 ekipų pagal geografinę padėtį suskirstytos į du pogrupius – Rytų ir Vakarų. Šiuo metu po 4 pajėgiausias keturias komandas iš abiejų pogrupių žaidžia atkrintamosiose varžybose dėl vietos Rytų ir Vakarų finalo etape, vyksiančiame vasario 20 – 21 d. Vilniuje, VGTU salėje.

„Mes labai patenkinti dabartine varžybų sistema, – sakė Panevėžio KKSC ekipos treneris Vitalijus Valteris. – Praėjusį sezoną aukščiausioje lygoje neturėjome savo komandos, tad mums labai į naudą buvo vėl viską pradėti nuo pradžių. Ir dar galėčiau pasiginčyti, ar Rytų/Vakarų lyga yra silpnesnė už pirmąjį penketą. Abiejuose pogrupiuose yra komandų, kurios drąsiai galėtų priešintis čempionato lyderiams. Man didelį įspūdį paliko „KTU-Mintonet“ ir nesuprantu, kodėl Kaunas, turėdamas dvi tokias komandas kaip „KTU-Mintonet“ ir „Marito“, nesuvienija jėgų ir nežaidžia tarp geriausiųjų“.

„Mūsų tikslas šiemet buvo tiesiog startuoti ir vėl atgaivinti tinklinį Panevėžyje. Pradžioje komandoje buvo vien jaunimas, tačiau sezono eigoje didelį norą prisijungti ir žaisti parodė ir vyresni žaidėjai, buvę aukščiausios lygos čempionai ar prizininkai. Mūsų tikslas buvo papulti į atkrintamąsias varžybas, tą ir padarėme. Jau pamatėme, ko mums trūksta ir kur mums reikia tobulėti, tad kitais metais tikslai bus žymiai aukštesni“, – kalbėjo V. Valteris.

Atkrintamosiose varžybose čempionato naujokė Panevėžio KKSC pateikė staigmeną – 4 vietą (3 pergalės, 9 tšk.) Vakarų pogrupyje užėmusiai komandai teko susitikti su Rytų pogrupio lyderiais VGTU tinklininkais (7 pergalės, 20 tšk.). Pirmose rungtynėse namuose panevėžiečiai nudžiugino savo sirgalius, įveikdami tituluotą VGTU ekipą 3:2 (25:21, 23:25, 25:18, 18:25, 15:11). Atsakomosios rungtynės vyks vasario 13 d. 20.30 Vilniuje, VGTU salėje.

Vietą atkrintamųjų varžybų finalo etape jau užsitikrino viena iš dviejų Kauno komandų – „Marito“. Kauniečiai (2 vieta Vakarų pog., 6 pergalės, 18 tšk.) pirmose rungtynėse išvykoje 3:0 (25:22, 25:23, 25:21) įveikė VU, po to namuose jiems nusileido minimaliu skirtumu 2:3 (25:22, 22:25, 25:20, 16:25, 6:15).

Atkakli kova vyksta tarp Vilniaus „Tinklo“ (2 vieta Rytų pogr.) ir Gargždų SC (3 vieta Vakarų pogr.). Pirmose rungtynėse vilniečiai namuose svečius sugebėjo įveikti 3:2 (25:21, 25:19, 20:25, 19:25, 15:12).

Puse kojos finalo turnyre jau yra ir antroji Kauno komanda „KTU-Mintonet“. Vakarų pogrupio lyderiai (7 pergalės, 21 tšk.) pirmose rungtynėse 3:1 (25:14, 25:19, 20:25, 25:7) nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“, atsakomasis mačas vyks vasario 19 d. 20.00 val. Kaune.

„Mums kliuvo labai parankus varžovas, su kuriuo nemanau, kad turėsime didelių keblumų atsakomosiose rungtynėse Kaune, – pasakojo „KTU-Mintonet“ puolėjas Marius Strioga. – Dabartinė varžybų sistema yra visai teisinga, tik galbūt po finalų pagal komandų užimtas vietas jas būtų galima išreitinguoti ir tuomet suskirstyti į du vienodo pajėgumo pogrupius. Geografinis suskirstymas be abejo patogus, bet skirstymas pagal pajėgumą būtų tikslesnis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją