Tiesa, UIPM vadovai tuomet teigė dar norį papildomai aptarti Druskininkų kandidatūrą, nes pastaraisiais metais organizacija laikosi strategijos rengti svarbiausias varžybas tik dideliuose miestuose.

Priimti sprendimą Druskininkų naudai UIPM paskatino išsamus šio Lietuvos kurorto mero Ričardo Malinausko laiškas.

„Per savo pristatymą Sofijoje išvardinome daugybę Druskininkų privalumų – naują sporto centrą, puikius viešbučius, maitinimą, gamtą, „Snow Areną“, vandens pramogų parką. Nė vienas UIPM vykdomojo komiteto narys neturėjo jokių pastabų“, – sakė LŠPF prezidentas Vaidas Barakauskas. – Vis dėlto UIPM vadovai turėjo abejonių, ar nedidelis miestas turės pakankamai pajėgų užtikrinti tarptautinį varžybų lygį. Džiaugiamės, kad išsamus mero R. Malinausko laiškas sudėliojo visus taškus ir UIPM nedelsdama priėmė galutinį sprendimą patvirtinti Druskininkus 2017 metų pasaulio taurės varžybų sostine.“

Planuojama, kad 2017 metų pasaulio taurės finalas Druskininkuose vyks per Joninių savaitgalį. Penktadienį vyktų vyrų varžybų finalas, šeštadienį – moterų, o sekmadienį – mišrių estafečių. Į Druskininkus iš viso pasaulio atvyks 72 geriausi sportininkai, kurie paaiškės per 4 atrankos etapus.

LŠPF yra gavusi Nacionalinės kūno kultūros ir sporto tarybos leidimą rengti šias varžybas, taip pat UIPM jau yra sumokėtas 10 tūkst. JAV dolerių užstatas, kuris bus grąžintas po renginio.

„Džiaugiamės, kad šis pasaulio sporto bendruomenei svarbus renginys vyks Druskininkuose, kad UIPM įvertino Druskininkuose sukurtą sporto infrastruktūrą ir šiuolaikinę sporto bazę. Sieksime, kad varžybos taptų švente ne tik jų dalyviams, bet ir visiems šio sporto gerbėjams. Druskininkai – sveikatos šaltinių kurortas, tad sportui skiriame didelį dėmesį. Finalo varžybų metu kurorte planuojame organizuoti ir daugiau renginių, tad veiklos užteks visiems atvykusiems. Esu tikras, kad ir šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalo dalyviai, ir kurorto svečiai išsiveš tik geriausius įspūdžius ir dar ne kartą sugrįš į mūsų miestą“, – sakė Druskininkų meras R. Malinauskas.

Pasaulio taurės varžybos rengiamos kasmet, o Lietuvos sportininkai jas yra laimėję net 8 kartus. Edvinas Krungolcas triumfavo 2001, 2004, 2005 ir 2007 metų finale, Andrejus Zadneprovskis – 2002, Donata Rimšaitė – 2008 ir 2009, o Laura Asadauskaitė – 2012. Dar 8 kartus lietuviai finalus baigė prizininkų trejete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)