Rungtynių pradžią geriau pradėjo varėniškiai – dar neįpusėjus pirmajam kėliniui jie pirmavo 7:2. Visgi iki pertraukos vilniečiai sugebėjo sumažinti atsilikimą iki minimumo – 12:13.

Antrą kėlinį vilniečiai pradėjo tarsi ant bangos – sužaidė atkarpą 7:0 ir išsiveržė į priekį – 19:13.

Netrukus charakterį ir kovingumą ėmė demonstruoti ir „Ūlos“ rankininkai, kurie sugebėjo atkurti rungtynių intrigą – iki rungtynių pabaigos likus minutei varėniškis Arminas Grigėnas uždirbo 7 m baudinį, o Remigijus Čepulis jį realizavo ir išlygino rezultatą – 26:26.

Kitoje atakoje puikiu prasiveržimu ir taikliu įvarčiu blykstelėjo HC „Vilnius“ žaidėjas Šarūnas Sakalauskas – 27:26. „Ūlai“ dar liko 8 sekundės, tad vilniečiai juos stabdė, pažeisdami taisykles. Teisėjai su tuo nesitaikstė ir dviem minutėms iš aikštės pašalino du HC „Vilnius“ žaidėjus: Martyną Žalą ir Šarūną Sakalauską.

Taigi, varėniškiams, paskutines sekundes rungtyniavusiems vos prieš 4 varžovų žaidėjus, buvo visos sąlygos išlyginti rezultatą: Žygimantas Grigėnas išniro vienas prieš vartininką, tačiau daugelio nuostabai kamuolys skriejo į vartų virpstą, tinklelio neskrodė ir „Ūla“ apmaudžiai pralaimėjo.

Vilniečius į pergalę vedė Domantas Čuplinskas, įmetęs 10 įvarčių, Marius Panavas pridėjo 7, Martynas Žala – 4.

„Ūlos“ gretose išsiskyrė Remigijus Čepulis, įmetęs 7 įvarčius (2 iš 7 m), Arminas Grigėnas – 5 (1 iš 7 m), Žygimantas Grigėnas pelnė po 4, Šarūnas Krisiulevičius ir Donatas Lesnickas – po 3 įvarčius.

Nors HC „Vilnius“ (5 pergalės, 5 pralaimėjimai) ir nugalėjo „Ūlą“ (5 pergalės, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai), tačiau varėniškiai turnyro lentelėje yra laipteliu aukščiau – užima penktą vietą, o HC „Vilnius“ – šeštą.

Priminsime, kad pirmąjį šio sezono tarpusavio susitikimą, vykusį 2014 metų rugsėjo 27 dieną Vilniuje, rezultatu 34:25 laimėjo „Ūlos“ rankininkai.

Dešimtoji iš eilės alytiškių pergalė

Kitose rungtynėse Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai namuose be didesnės įtampos rezultatu 32:21 (15:13) nugalėjo Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovus.

Nugalėtojams po 6 įvarčius pelnė Irmantas Asakavičius, Gintautas Adamkevičius (3 iš 7 m) ir Linas Paliušis.

Šiaulių gretose Mindaugas Nakvosas pelnė 8, Gabrielius Virbauskas – 5, Aivaras Budrys – 4 (4 iš 7 m).

Alytiškiai Šiaulių atstovus šį sezoną nugalėjo jau antrą kartą. Pirmoji tarpusavio akistata, vykusi 2014 metų rugsėjo 27 dieną Šiauliuose, baigėsi 13 įvarčių persvara – 33:20.

Alytiškiai yra vieninteliai, kurie kol kas šį sezoną žingsniuoja vien pergalėmis. Jų sąskaitoje – jau dešimtoji pergalė. Šiauliečiai su 2 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais turnyro lentelėje yra aštunti.

Uteniškiai apmaudžiai išbarstė pranašumą

Sužaistos ir vienerios atkeltos vienuoliktojo turo rungtynės: HC „Utena“ namuose po įtemptos ir daug emocijų kėlusios kovos vos vieno įvarčio skirtumu – 30:31 (18:16) nusileido Pasvalio „Rankininkas/SM“ ekipai.

Uteniškiai dvikovą pradėjo galingai – pirmavo 16:11, o pirmąjį kėlinį baigė 23 įvarčių persvara – 18:16.

50 dvikovos minutę HC „Utena“ dar buvo priekyje – 28:25, tačiau netrukus pasvaliečiai kilo į lemiamą šturmą, sužaidė atkarpą 6:0 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 30:28. Po šio šalto dušo uteniškiai nebesugebėjo atsitiesti.

Pasvalio ekipą į pergalę vedė Petras Očikas, įmetęs 6 įvarčius (4 iš 7 m), po 5 pridėjo Eligijus Pavilionis ir Arnas Tekutis.

Iš uteniškių išsiskyrė 13 įvarčių įmetęs (8 iš 7 m) Arūnas Urbonas, 8 pridėjo Tomas Čiužas, 6 – Karolis Vilutis.

Karolis Gražinis (Pasvalio „Rankininkas/SM“ žaidėjas): „Rungtynės buvo sunkios. Komandos buvo vertos viena kitos. Visas rungtynes atsilikinėjome, tačiau pabaigoje susikaupėme ir išplėšėme pergalę. Džiugu, kad pavyko.“

Andrius Katinas (HC „Utena“ žaidėjas): „Šiandienos rungtynės su Pasvaliu buvo labai svarbios. Dvikovą susikaupę, akcentavome gynybą, vykdėme savo planus ir beveik visas rungtynes išlaikėme persvarą, tačiau rungtynių pabaigoje praradome savo koncentraciją, pasipylė klaidos gynyboje ir išbarstėme savo pranašumą.“

Baltijos lygoje lietuvėms sekėsi skirtingai

Šeštadienį Gomelyje buvo tęsiamas Baltijos lygos moterų rankinio čempionato trečiasis turas.

Antroji varžybų diena buvo šiek tiek geresnė Lietuvos ekipoms. Kauno „ACME-Žalgiris“ po įtemptos ir dramatiškos kovos parklupdė Gardino HC „Gorodničanką“ rezultatu 35:34(17:14) ir dar labiau sustiprino antrąją poziciją lygos varžybose.

Kauniečių gretose rezultatyviai rungtyniavo ir į pergalę vedė komandos kapitonė Gabija Vidūnaitė pataikiusi 11 kartų, jai puikiai talkino Simona Kazlauskaitė (7 įv.), Audinga Kniubaitė (4 įv.), Dovilė Ilčiukaitė (4 įv.), Daiva Būtėnaitė (3 įv.), Rita Oksaitė (3 įv.), Gintarė Lydekaitė (2 įv.), Ingrida Šacikauskaitė (1 įv.). 

Gardino kolektyvui įvarčius pelnė Nadežda Manikailo ir Regina Kudriavceva po 7, Julija Bulova 5, Valentina Jankovskaja, Kristina Ozolina ir Natalija Gest po 4, 2 – Irina Spas.

Bet vėl nepavyko kitai mūsų šalies komandai Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA„ekipai, kuri turėjo jau trečiąjį kartą šį sezoną pripažinti Minsko „BNTU-BelAZ“ pranašumą. Šį kartą rezultatu 33:39(14:18).

Nugalėtojų Minsko komandoje toną uždavė legionierės iš Rusijos Ana Vinogradova ir Jevgenija Žulkina pelniusios po 7 įvarčius, taip pat jų tėvynainė Valerija Baranik pataikiusi 6 kartus, po 4 rezultatyvias atakas užbaigė Marija Konoval, Jelena Kulik ir Tatjana Rudkovskaja.

HC „Garliava SM-CASCADA komandoje kaip visuomet taikliai žaidė Diana Šatkauskaitė, atlikusi net 16 tikslių metimų, 8 kartus varžovių vartininkę nuginklavo Kamilė Bušaitė, 3 – Greta Kavaliauskaitė, po 2 – Deimantė Bagdonaitė ir Inesa Verbovik, po 1- Evelina Žukaitė ir Edita Kairytė.

Rytoj paskutinė Gomelyje turo diena, kur „ACME-Žalgiris“ susitiks su HC „Gomel“ kolektyvu, o HC „Garliava“ su HC „Gorodničanka“. Po to Baltijos lygos komandos trečiąjį turą užbaigs „namų darbais“ – Lietuvos abiejų komandų bei Baltarusijos trijų klubų tarpusavio mačais. Be to dar yra vienas antrojo turo įsiskolinimas, tai tarp „BNTU-BelAZ“ ir HC „Gorodničanka“ komandų, kuris numatytas artimiausiu metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)