Estai dusyk pirmavo po tikslių Vladislavo Tšurilkino (8:27) ir Maksimo Aleksejevo (20:48) smūgių.

Du įvarčius į varžovų vartus įmušė Lukas Sendžikas (14:24 ir 28:37), po vieną - Justinas Zagurskas (27:47), Arsenijus Buinickis (30:13) ir Marius Bezykornovas (33:20).

Nepaisant dominavimo – estų persvara

Rungtynės prasidėjo kietu, kibiu žaidimu. Lietuviai grasino Jurijaus Jeremejevo smūgiais iš toli, tačiau 9-ą minutę svečius į priekį tolimu smūgiu išvedė Vladislavas Tšurilkinas.

Visą likusį kėlinio laiką žaidimas daugiausiai vyko Estijos komandos aikštės pusėje. 15-ąją minutę po Arsenijaus Buinickio perdavimu stipriu smūgiu mūšiskių įvarčių sąskaitą atidarė Lukas Sendžikas.

Iki pertraukos Lietuvos rinktinei nepavyko dominavimo paversti įvarčiu, o pirmą antro kėlinio minutę praradus kamuolį savo aikštės pusėje į mūsiškių vartus krito antrasis įvartis.

Išlyginę rezultatą įgavo antrą kvėpavimą

Po nervingo laikotarpio 28-ą minutę pavyko rezultatą išlyginti - suklaidinęs varžovą krašte pasižymėjo debiutantas Justinas Zagurskas. Jau po minutės estai gavo dar vieną antausį. Varžovus gražiu reidu nubaudė antrą savo įvartį įmušęs Lukas Sendžikas.

Įaudrinti aistruolių lietuviai įsibėgėjo ir pradėjo tikrą šou. Puikų perdavimą baudos aikštelėje gavęs Arsenijus Buinickis paguldė vartininką ir gudriu smūgiu greta skersinio pasiuntė kamuolį į vartus. 34-ą minutę po gražios mūsiškiu atakos meistriškai pasižymėjo kapitonas Marius Bezykornovas.

Rungtynių pabaigoje lietuviams teko atlaikyti Estijos futbolininkų šturmą žaidžiant su penkiais aikštės žaidėjais, tačiau pasiaukojama gynyba bei vartininko žaidimas padėjo išsaugoti vartus bei iškovoti gražią pergalę rezultatu 5:2.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė nuo 19.15 val. žais su Gruzija. Kelialapį į pagrindinį atrankos etapą mūsiškiai iškovotų pergalės atveju ir palankiai susiklosčius dvikovai tarp Šveicarijos ir Estijos.

Komentarai po rungtynių:

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kęstutis Rudžionis: „Salės futbole praktiškai nebūna, kad rungtynės nebūtų permainingos. Džiaugiuosi, kad šįkart pabaiga buvo laiminga. Nušovėm du zuikius – davėme pasireikšti visiems žaidėjams, išsaugojome daugiau jėgų. Jų prireikė rungtynių pabaigoje, kai teko gintis prieš penkis varžovus.

Vartininko keitimą planavau – ne todėl, kad blogai žaidė Mindaugas Labuckas. Tiesiog reikia įtraukti naujų žaidėjų rinktinės lygyje. Visi žaidę šiandien įnešė savo indėlį. Penkto žaidėjo įvedimas pirmajame kėlinyje buvo skirtas tiek pataupyti jėgas, tiek nuvarginti varžovą.“

Lietuvos rinktinės geriausias rungtynių žaidėjas Lukas Sendžikas: „Viskas susiklostė panašiai kaip Baltijos taurės turnyre. Malonu iškovoti pirmą pergalę. Asmeniškai jėgų šiandien netrūko. Gynyboje dirbome neblogai, buvo tik porą klaidelių. Ištaisėme trūkumus puolime ir individualiai buvome stipresni. Laukiame paskutinių rungtynių, stengsimės parodyti ką sugebame ir kovosim tik dėl pergalės.“

Lietuvos rinktinės žaidėjas Justinas Zagurskas: „Puikus jausmas ir atmosfera. Pačiam pirmą kartą teko žaisti prie tiek žiūrovų. Rungtynės tikrai buvo sunkios. Kaip ir Baltijos taurės varžybose, pavyko parodyti charakterį.

Taip jau būna, kad kai įmuši vieną įvartį, atsiranda emocinis pakilimas. Pabaigoje buvo šiek tiek jaudulio, kai varžovai naudojo žaidėjo pranašumą, bet gerai sužaidėme gynyboje. Dabar stengsimės pailsėti, padirbėti su standartais. Laukia rungtynės su puikia Gruzijos komanda.“

Statistika

Lietuva – Estija - 5:2 (1:1)
Kauno sporto halė, 1100 žiūrovų

Įvarčiai: 9 min. Vladislav Tšurilkin (0:1), 15 min. Lukas Sendžikas (1:1), 21 min. Maksim Aleksejev (1:2), 28 min. Justinas Zagurskas (2:2), 29 min. Lukas Sendžikas (3:2), 31 min. Arsenij Buinickij (4:2), 34 min. Marius Bezykornovas (5:2).

Įspėti: 9 min. Jurij Jeremejev, 39 min. Arsenij Buinickij (Lietuva); 25 min. Stanislav Bõstrov (Estija);

Lietuva: Mindaugas Labuckas, Lukas Sendžikas, Jurijus Jeremejevas, Arsenijus Buinickis, Marius Bezykornovas. Atsarginiai: Armandas Indrašius, Deividas Šaltys, Henrikas Grigas, Artūras Karmazinas, Augustinas Montvydas, Pavelas Smolkovas, Rolandas Leščius, Deividas Stradalovas, Justinas Zagurskas.

Kitose antro turo rungtynėse Gruzijos ir Šveicarijos rinktinių mače užfiksuotos lygiosios 1:1 (1:0).

Gruzinai pirmavo po tikslaus Arčilo Sebiskveradzės (05:43) smūgio, o rezultatą išlygino Yvesas Mezgeras (38:48).

Iš viso šiame 2016 metų Europos salės futbolo pirmenybių atrankos etape rungtyniaus 24 rinktinės, suskirstytos į šešias grupes. Į kitą etapą pateks septynios ekipos - šešių grupių nugalėtojos bei absoliučiai geriausia antrą vietą užėmusi komanda.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)