Austrų laikraštis „Osterreich“ atskleidė, kad jaunesnysis Schumacheris Valensijoje važinėjo po 120 tūkst. žiūrovų talpinančią trasą, kurioje dažnai bandymus atlieka ir F-1 komandos. Panašu, kad 15-metis Mickas yra potencialus lenktynininkas.

Slaptas bolido bandymas gali būti pasiruošimo 2016 metų F-4 lenktynėms dalis. Tikimasi, kad sportininkas dar vienerius metus liks varžytis kartingų varžybose.

„Mickas yra tikrai talentingas“, – sakė „Mucke Motorsports“ komandos savininkas Pete'as Mucke'as. Vis tik jis pastebėjo, kad vairuoti kartingą ir F-1 bolidą yra visiškai skirtingi dalykai.

„Niekada negali sakyti, kad geras kartingistas bus tikrai greitas ir F-1 lenktynėse. Negali vadintis tik geru vairuotoju – privalai būti ir greitas.“

Vyras nesuteikė daugiau informacijos apie Micko talentą ir potencialą. „Po vienos dienos bandymų dar negalime vertinti jo galimybių.“

Vis tik Schumacheris jaunesnysis nėra naujokas lenktynėse. Pranešama, kad jis neseniai tapo pasaulio kartingų vicečempionu „FIA jaunimo“ kategorijoje. Jis lenktynių metu pasivadino Micku Betschu (Betsch – mamos Corinnos mergautinė pavardė), kad niekas jo neblaškytų ir netrikdytų tėvo, kuris vis dar atsigauna po incidento Alpėse, privatumo.

„Bleacher Report“ rašė, kad šios lenktynės pagal pajėgumą yra pačios geriausios tarp jaunųjų kartingistų. Didžiajame finale Mickas startavo tik iš 8 vietos, bet greitai veržėsi į priekį ir finišavo antras.

„Žinoma, kad didžiuojuosi šiuo pasiekimu, bet mano tikslas vis tiek yra tapti čempionu“, – kalbėjo pats Mickas.

Tuo metu M. Schumacherio atstovė atsisakė ką nors pasakoti apie Micko F-4 bandymus.

***

45-erių metų M. Schumacheris – paralyžiuotas ir savo dienas leidžia neįgaliojo vežimėlyje. Vokietis nekalba, jį kamuoja problemos su atmintimi. Taip pareiškė buvęs prancūzų lenktynininkas Philippe'as Streiffas.

Tačiau jis pridūrė, kad būdamas šeimos apsuptyje M. Schumacheris sveiksta greičiau nei ligoninėje.

„M. Schumacheriui – geriau, bet žiūrint, su kuo lyginsi. Jis negali kalbėti, yra paralyžiuotas, neįgaliojo vežimėlyje ir turi problemų su atmintimi. Būdamas šeimoje jis galės greičiau pasveikti, bet tai bus nelengva“, – portalui F1i.com lapkričio pabaigoje papasakojo 55-eriose F-1 lenktynėse dalyvavęs Ph. Streiffas.

DELFI primena, kad traumą, po kurios paniro į komą, M. Schumacheris patyrė 2013 metų gruodžio 29-ą dieną slidinėdamas Prancūzijos kalnų kurorte Maribelyje.

Jis krito slidinėdamas ne trasoje netoli Meribelio kurorto, Prancūzijos Alpėse, ir šalmu dengiama galva trenkėsi į uolą. Pasiektas gelbėtojų per mažiau nei dešimt minučių, tuo metu dar sąmoningas vokietis buvo sraigtasparniu išskraidintas iš pradžių į vietos ligoninę, o po to į smegenų traumomis besispecializuojantį medicinos centrą Grenoblyje. Siekdami išgelbėti sportininko gyvybę, medikai sukėlė dirbtinę komos būseną ir skubiai jį operavo.

Schumis pusę metų praleido ligoninėje Prancūzijoje, kol buvo perkeltas į Lozaną.

M. Schumacheris karjerą „Formulėje-1“ baigė po 2012 metų sezono „Mercedes“ komandoje. Septynis pasaulio čempiono titulus jis iškovojo 1994 – 1995 metais „Benetton“ ekipoje ir 2000 – 2004 metais „Ferrari“ gretose.

Ištiktas komos M. Schumacheris išbuvo penkis su puse mėnesio – daugiau nei 150 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)