Pakeliui link finalo škotas ketvirtfinalyje įveikė šių metų Pasaulio ralikroso čempioną Peterį Solbergą. O pusfinalyje vos 0,1751 sek. pranoko daugkartinį Australijos „V8 Supercars“ čempioną Jamie Whincupą.

P. Wehrleinas skindamasis kelią finalo link ketvirtfinalyje nugalėjo Robby Gordoną, o pusfinalyje įveikė šių metų Europos F-3 čempioną Estebaną Oconą.

Pirmose finalo lenktynėse sportininkai lenktyniavo „KTM X-Bow“ automobiliais. Pirmame viažiavime D. Coulthardas kliudė trasos barjerą. Klaidos neišvengė ir P. Wehrleinas, kuris trenkėsi į sieną, taip padovanodamas pergalę škotui.

Antrose lenktynėse sportininkai varžėsi su „Ariel Atom“ automobiliais. Pilotai atkakliai kovojo ir nenorėjo vienas kitam nusileisti. Tačiau P. Wehrleinas vėl padarė klaidą, taip leisdamas D. Coulthardui nugalėti ir tapti šių metų Čempionų lenktynių nugalėtoju.

Priminsime, jog šeštadienį D. Coulthardas atstovavo Didžiosios Britanijos komandai Nacijų taurės varžybose. Škoto ir Susie Wolff duetas finale pralaimėjo Šiaurės komandos atstovams Tomui Kristensenui ir peteriui Solbergui.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!