Praėjusių metų Taurės laimėtojų ir turnyro favoritų Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysa“ rungtynės su Kauno „KTU-Mintonet“ nebuvo tokios lengvos, kaip prognozuota. Atkakliai priešinęsi kauniečiai turėjo realių galimybių laimėti pirmąjį setą, kai buvo išsiveržę į priekį rezultatu 23:21. Tačiau Šiaulių komandos trenerio Modesto Strockio laiku paprašyta minutės pertraukėlė jo auklėtiniams padėjo susiimti ir išgelbėti setą 25:23. Vėliau lygioje kovoje nedidelį pranašumą nuolat išlaikę „Elga-Master Idea-SM Dubysos“ tinklininkai vienodu rezultatu 25:22 laimėjo ir likusius du setus.

„Labai nusiminėme po pirmo seto, kurį tiesiog paleidome iš rankų“, – apgailestavo „KTU-Mintonet“ puolėjas Marius Strioga. „Atsilikinėdami 5 taškais laimėjome atkarpą 7:0 ir pirmavome 23:21. Mano nepaduotas kamuolys ir neužbaigtos mūsų atakos leido šiauliečiams išsiveržti į priekį, o paskutinėje atakoje nesužaidėme deramai gynyboje. Vėliau vyko apylygė kova, bet mūsų netikslus puolimas ir spragos gynyboje leido priešininkams laimėti. Dėl pralaimėjimo nenusimename, ryt bus kita diena ir kita kova, kabinsimės į atlapus Kelmei – šiandienos rungtynės parodė, kad galime kovoti ir prieš aukščiausios lygos komandas“.

Aivaras Strockis, Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ vadovas komandos žaidimu nebuvo patenkintas: „Sunkiai šiandien sekėsi žaisti, vaikinai buvo pavargę po kelionės ir nesusikaupę. Mūsų varžovai kur kas vyresni ir labiau patyrę, tai jautėsi aikštelėje. Mes pridarėme daug išties vaikiškų klaidų, pirmame sete smarkiai pirmaudami išsiblaškėme ir vos jo nepralaimėjome. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse atrodysime kur kas geriau“.

Dar atkaklesnė kova vyko tarp Kelmės „Antivio-Etovio“ ir „Raseinių-Norvelitos“, kur nugalėtojui išaiškinti prireikė penkių įtemptų setų. Lemiamame sete Kelmės komanda pirmavo 4:0 ir atrodė, kad varžovams bus sunku atsitiesti. Tačiau raseiniškiai atkakliai vijosi, sumažindami skirtumą iki minimumo – 9:10, 13:14. Esant lygiam rezultatui 14:14, įspūdingai seto pabaigą sužaidę Raseinių tinklininkai išplėšė pergalę rezultatu 17:15.

„Raseinių-Norvelitos“ kapitonas Mindaugas Mikalauskas džiūgavo: „Mus išgelbėjo komandos kovingumas. Ketvirtame sete leidomės žemyn, penktame išlaikėme tą pačią kryptį, bet sugebėjome iš naujo užsivesti ir laimėjome, džiaugiuosi savo komanda. Pergalės prieš „Antivį-Etovį“ tikrai tikėjomės, nes mūsų tikslas – parsivežti taurę !“

„Mes visada norime būti pirmi, nesvarbu, kokia sudėtimi žaistume, su traumomis ar be jų“, – teigė „Antivio-Etovio“ kapitonas Donatas Parnarauskas. „Žinoma, po pralaimėjimo Raseiniams šį tikslą pasiekti bus sudėtingiau. Šiandien patys pridarėme daug klaidų, ypač paduodami kamuolį. Raseinių ekipa niekuo nenustebino – jie tiesiog turi du gerus žaidėjus kelmiškius, perėjusius iš mūsų. Ant jų ir laikosi visas žaidimas, jie tempia visą komandą“.

LTF Didžiosios taurės finaliniame etape keturios geriausios komandos sužaidžia visos tarpusavyje vieną ratą, finalo kovos tęsis šeštadienį ir sekmadienį.

2014 m. LTF Didžiosios tinklinio taurės finalo tvarkaraštis:

Gruodžio 13 d. (šeštadienis)
12.00 val. Kelmės „Antivis-Etovis“ – Kauno „KTU-Mintonet“
16.00 val. „Raseiniai-Novelita“ – Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“

Gruodžio 14 d. (sekmadienis)
10.00 val. Kauno „KTU-Mintonet“ – „Raseiniai-Dubysa“
12.00 val. Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ – Kelmės „Antivis-Etovis“

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)