Moterų varžybose tarp 37 špagininkių nenugalima buvo ir taurę laimėjo Viktė Ažukaitė. Ji, nepralaimėjusi nei vienos kovos, finale 14:13 įveikė Pauliną Bajorūnaitę, kuriai teko sidabro medalis. Dvi trečias vietas pasidalino Lina Batulevičiūtė, pusfinalyje 5:9 nusileidusi P. Bajorūnaitei, ir Ieva Serapinaitė, kuri kovoje dėl patekimo į finalą 10:15 turėjo pripažinti V. Ažukaitės pranašumą.

Tarp 47 vyrų fechtuotojų taurę laimėjo Genadijus Gusevas iš Latvijos, finale 15:12 nugalėjęs Tomą Makarovą. Bronzos medaliais pasipuošė Jurijus Mašalo, pusfinalyje 14:15 pralaimėjęs T. Makarovui, ir Viktoras Saletis 13:15 nusileidęs G. Gusevui.

Kaip ir kasmet, Lietuvos žiemos čempionate buvo apdovanoti geriausi metų sportininkai trijose amžiaus grupėse. Geriausia 2014 metų merginų jaunių fechtuotoja pripažinta Erika Mackoit, tarp jaunimo lygių neturėjo V. Ažukaitė, o suaugusiųjų grupėje geriausia paskelbta Rimantė Pacevičiūtė. Tarp jaunių vaikinų geriausias šiais metais buvo Rokas Jukna, tarp jaunimo – Edgaras Dvariškis, o suaugusiųjų geriausiu fechtuotoju tapo Tomas Krasikovas.

Rekordinis „Lietuvos taurės“ dalyvių skaičius – dalyvavo 84 sportininkai – nėra atsitiktinis. Lapkričio 29 d. vykusios Lietuvos jaunučių pirmenybės taip pat susilaukė didelio populiarumo, tuomet fechtavimo takeliuose kovėsi daugiau nei 100 jaunųjų fechtuotojų. Tai rodo, jog šis sportas Lietuvoje sulaukia vis daugiau populiarumo ir leidžia tikėtis, jog augantis masiškumas padės parodyti itin gerus rezultatus 2015 metų rudenį Kaune vyksiančiame Šiaurės šalių jaunių ir jaunimo čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)