M. Sadauskas distanciją įveikė per 48,04 sek. ir užėmė 23-ią vietą. Iki pusfinalio, į kurį pateko šešiolika pajėgiausių rungties plaukikų, lietuviui pritrūko 0,24 sekundės.

„Manau, kad pasirodymas geras, buvo smagu. Rezultatas, kaip ryte, visai neblogas. Pasitaupiau pirmus 50 metrų, bet greičiau nesigavo. Šiaip esu patenkintas ir jaučiuosi gerai“, – lrt.lt po plaukimo sakė M. Sadauskas.

Šios rungties Lietuvos rekordas jau 20 metų priklauso Raimundui Mažuoliui (47,54 sek.). Iki Lietuvos rekordo trumpajame baseine Mindaugui pritrūko 0,08 sek.

„Apmaudu, kad nepavyko. Tas rekordas toks senas ir jį norisi pagerinti. Ne paskutinės varžybos, yra kur tobulėti, yra ką taisyti. Manau, kad ateityje šis rekordas bus įveiktas“, – optimistiškai į ateitį žiūrėjo M. Sadauskas.

P. Strazdas (49,33 sek.) liko 41-as. „Nepataikiau į vieną posūkį, galėjo būti geriau. Manau, kad dar tinkamai nepasiruošiau, iki vasaros turėtų būti kitaip. Tuomet bus geriau“, – apie artėjantį pasaulio plaukimo čempionatą (ilgajame baseine) Kazanėje jau svarstė P. Strazdas.

Vyrų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje iš viso dalyvavo 152 plaukikai. Greičiausiai rungties atrankoje plaukė brazilas Cesaras Cielo Filho (46,50 sek.), kinas Ningas Zetao (46,76 sek.) ir kitas Brazilijos atstovas Joao De Lucca (46,84 sek.).

50 m plaukimo krūtine atrankos varžybose G. Titenis liko 19-as

Paskutinis iš lietuvių šeštadienį rytinėje varžybų dalyje į kovą stojo Giedrius Titenis. Jam ir trečioje asmeninėje rungtyje planetos plaukimo pirmenybėse Kataro sostinėje nepavyko įveikti kvalifikacinių varžybų barjero.

50 m rungties krūtine atrankoje Europos vicečempionas iš Lietuvos sugaišo 27,04 sekundės ir su slovaku Tomašu Klobučniku pasidalijo tik 19-ąją vietą tarp 109-ių dalyvių. Iki pusfinalio, kuriame startuos 16-a plaukikų, lietuviui pritrūko 0,17 sekundės.

„Tai tarsi loterija, pasirodymu nesu nusivylęs. Laikas - netoli asmeninio rekordo. Tai yra pasirengimas kitų metų pasaulio čempionatui“, - po atrankos varžybų sakė G. Titenis.

Atrankos varžybose šioje rungtyje greičiausiai plaukė britas Adamas Peaty's (26,07 sek.), pasaulio rekordininkas Cameronas Van den Burghas (26,27 sek.) bei čempionatų rekordininkas brazilas Felipe Franca Silva (26,37 sek.).

R. Meilutytė šeštadienį ryte neplaukė

Moterų 50 m laisvu stiliumi atrankoje turėjusi startuoti Rūta Meilutytė dėl kaklo traumos nestartavo ir ruošiasi vakarinėms varžyboms, kuriose ruošiasi ginti čempionės titulą 100 m nuotolyje krūtine.

Šiose pirmenybėse olimpinė čempionė iš Lietuvos jau apgynė čempionės titulą plaukdama 50 m krūtine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)