Pirmą vietą be didesnės konkurencijos užėmė turnyro favoritas iš Latvijos Igoris Kovalenka (2637), kurio sąskaitoje 9 taškai.

Ne itin sėkmingai turnyras susiklostė kitiems Lietuvos atstovams. Po pralaimėjimo paskutinėje partijoje TD Aloyzas Kveinys (2517) krito į aštuntą vietą (5,5 taško).

Devinta vieta atiteko tragiškai turnyrą pradėjusiam tarptautiniam meistrui (TM) Tomui Laurušui. Pasitikėjimą savimi kaunietis atgavo pabaigoje, kai nugalėjo tris pajėgius šachmatininkus iš eilės ir kiek pataisė savo situaciją (4,5 taško). TM Mindaugas Beinoras (3 taškai) liko priešpaskutinėje vienuoliktoje vietoje.

Paskutinis trečias turnyro etapas vyks Estijoje.

Didmeistrių turnyro metu vyko ir įvairaus pajėgumo mėgėjams skirtas turnyras „Vilnius Open 2014“. Pirmą vietą po dramatiškos kovos atiteko septynis iš devynių taškų surinkusiam Baltarusijos atstovui Valerijui Kazakovskiui, kuris paskutinėje partijoje nugalėjo Tautvydą Vedricką, susilygino su juo ir pralenkė pagal papildomus rodiklius.

Po septynis taškus taip pat surinko trečioje vietoje likęs TD Andrejus Kovaliovas ir ketvirtą užėmęs Paulius Juknis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)