„Formulės-1“ čempionu L. Hamiltonas tapo antrą kartą. Pirmas jo triumfas šiose prestižinėse lenktynėse pažymėtas 2008 metais. Tuomet jis atstovavo „McLaren“ ekipai ir tai buvo tik antras sportininko sezonas „Formulėje-1“.

L. Hamiltonas tapo vos dešimtuoju pilotu „Formulės-1“ istorijoje, iškovojusiu čempiono vardą su skirtinga komanda. Šiame sezone britas laimėjo vienuolika etapų.

Antras finišavo „Williams-Mercedes“ komandos atstovas brazilas Felipe Massa. Trečias - jo komandos draugas suomis Valtteri Bottas.

Kvalifikaciją laimėjęs „Mercedes“ lenktynininkas vokietis Nico Rosbergas sugebėjo finišuoti vos 14-oje vietoje.

Lenktynes sekmadienį iš pirmos pozicijos pradėjo antrą vietą bendrojoje sezono įskaitoje užėmęs vokietis N. Rosbergas. Tačiau jau pačiame starte į priekį išsiveržė antrą poziciją turėjęs kitas „Mercedes“ komandos narys britas L. Hamiltonas.

Įpusėjus lenktynėms N. Rosbergo šansai iškovoti titulą dar labiau sumažėjo - vokietis susidūrė su variklio problemomis, dėl kurių sumažėjo jo automobilio greitis. Vokiečiui sugedo ERS sistema. Nuvažiavus dar maždaug 10 ratų Nico smuktelėjo į ketvirtą vietą - jį aplenkė trečią ir ketvirtą vietas kvalifikacijoje užėmę F. Massa ir V. Bottas.

Ketvirtą vietą Abu Dabio trasoje užėmė Danielis Ricciardo iš „Red Bull“, lenktynes pradėjęs iš techninės aptarnavimo zonos. Penktas liko Jensonas Buttonas su „McLaren“ automobiliu, o šeštą ir septintą vietas okupavo abu „Force India“ ekipos atstovai: atitinkamai Nico Hulkenbergas ir Sergio Perezas.

Toliau finišą vienas po kito kirto pasaulio čempionai: aštuntas atvažiavo Sebastianas Vettelis, taip pat startavęs iš boksų („Red Bull“), devintas - Fernando Alonso, dešimtas – Kimi Raikkonenas (abu „Ferrari“).

Lenktynių dėl gedimų nebaigė Daniilas Kvyatas („Toro Rosso“), Kamui Kobayashi („Caterham“) ir Pastoras Maldonado, kurio „Lotus“ automobilis trasoje užsidegė.

Šį sezoną debiutavusi dvigubų taškų taisyklė paskutiniame sezono etape intrigos neatnešė. Ji būtų padėjusi N. Rosbergui, jei vokietis būtų laimėjęs, o L. Hamiltonas atvažiavęs ne aukštesnėje kaip trečioji pozicija.

Britas tapo čempionu surinkęs net 384 taškus. Antroje vietoje liko N. Rosbergas su 317 taškų. Trečioji vieta atiteko D. Ricciardo su 238 taškais. Tai kol kas geriausi tiek N. Rosbergo, tiek D. Ricciardo rezultatai karjeroje.

Konstruktorių Taurės įskaitoje jau anksčiau nugalėtojos vardą buvo užsitikrinusi „Mercedes“ ekipa su rekordiniu taškų kiekiu – 701. Antroje pozicijoje liko „Red Bull“ (405 taškai), trečioje – „Williams“ (320 taškų).

Kitą sezoną greičiausiųjų komandų sudėtyje pasikeitimų nebus: L. Hamiltonas ir N. Rosbergas toliau atstovaus „Mercedes“ ir galės dar sykį pakovoti dėl čempiono titulo. Jiems bandys įkasti šiemet itin greiti buvę „Williams“ sportininkai: V. Bottas ir F. Massa.

Tiesa, „Red Bull“ ekipą palieka S. Vettelis, kitąmet vairuosiantis raudonąjį „Ferrari“ automobilį. Tuo metu visad greičiu pasižymintis F. Alonso atstovaus „McLaren“.

Ateinantį sezoną pirmasis etapas kovo 15 d. vyks Australijoje.

Abu Dabio etapo rezultatai (vieta, pilotas, komanda, laikas):

1Lewisas HamiltonasMercedes1.39:02.619
2Felipe MassaWilliams-Mercedes+2.5
3Valtteri BottasWilliams-Mercedes+28.8
4Danielis RicciardoRed Bull-Renault+37.2
5Jensonas ButtonasMcLaren-Mercedes+1:00.3
6Nico HulkenbergasForce India-Mercedes+1:02.1
7Sergio PerezasForce India-Mercedes+1:11.0
8Sebastianas VettelisRed Bull-Renault+1:12.0
9Fernando AlonsoFerrari+1.25.8
10Kimi RaikkonenasFerrari+1:27.8
11Kevinas MagnussenasMcLaren-Mercedes+1:30.3
12Jeanas-Ericas VergneToro Rosso-Renault+1:31.9
13Romainas GrosjeanasLotus-Renault+1 ratas
14Nico RosbergasMercedes+1 ratas
15Estebanas GutierrezasSauber-Ferrari+1 ratas
16Adrianas SutilasSauber-Ferrari+1 ratas
17Willas StevensasCaterham-Renault+2 ratai
18Kamui KobayashiCaterham-Renault+13 ratų
19Pastoras MaldonadoLotus-RenaultDNF
20Daniilas KvyatasToro Rosso-RenaultDNF

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)