Dvigubų taškų taisyklė susilaukė didelės kritikos bangos iš sirgalių pusės. Tai, jog pastarosios taisyklės vis dėlto nereikėjo įvesti, po kurio laiko pripažino ir kai kurių ekipų vadovai. Dvigubų taškų taisyklė gali nulemti kas taps F-1 čempionu šį sezoną. Lenktynininkų įskaitoje pirmaujančio Lewiso Hamiltono persvara prieš artimiausią varžovą, komandos draugą, Nico Rosbergą yra 14 taškų.

Pastaruosius keturis metus čempionate triumfavęs Sebastianas Vettelis dviejų taškų taisyklę yra pavadines „absurdiška bei baudžiančia komandas, kurios sunkiai dirbo viso sezono metu“. Tuo tarpu „Mercedes“ ekipos vadovas Toto Wolffas pareiškė, kad minėtoji taisyklė niekam nepatinka.

„Niekam nepatinka dvigubų taškų taisyklė... Nemanau, kad ji dabar patinka ir pačiam Bernie. Tai turėtų būti viena iš taisyklių, kurios turėtume atsikratyti kitais metais“, – kalbėjo T. Wolffas.

Pats Bernie Ecclestone‘as kurį laiką siūlė, kad dvigubų taškų taisyklė galiotų paskutinėse trejose lenktynėse, o ne vien tik finalinėse varžybose.

„Vienos lenktynės su dvigubų taškų taisykle yra kvailystė. Tačiau įsivaizduokite jei ji galiotų paskutinėse trejose varžybose“, – leidiniui „The Independent“ sakė B. Ecclestone‘as.

„Tokiu atveju kažkam reiktų turėti 150 taškų persvara, kad galėtų džiaugtis titulu anksčiau laiko. Komandos su šia idėja nesutiko, nes jos yra visiškos idiotės. Jos galvoja tik apie save trumpalaikiame laikotarpyje.“

B. Ecclestone‘as pridūrė, kad pasibaigus šių metų sezonui, nebesiūlys toliau naudoti dvigubų taškų taisyklės.

„Neketinu vėl siūlyti idėjos, jog dvigubų taškų taisyklė galiotų paskutinėse trejose lenktynėse. Leisiu jiems patiems nuspręsti. Nežinau ką darysime kitais metais.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!