Šios varžybos, kuriose kartu varžosi sveiki ir neįgalūs plaukikai vykdomos nuo 1973 metų. Sportininkai varžėsi dėl 15 000 Norvegijos kronų vertės rankinių laikrodžių, o Norvegijos plaukikai – dėl dviračių. Plaukikai, dalyvavę superfinaluose, buvo apdovanojami firminiais varžybų rankšluoščiais.

Lietuvai atstovavo neregys plaukikas iš Kauno Mindaugas Dvylaitis. Jis rungtyniavo 100 m nugara, krūtine, kompleksinio plaukimo ir 50 m nugara ir krūtine nuotoliuose. M. Dvylaitis pasiekė naujus Lietuvos rekordus ir pateko į superfinalus plaukiant 50 m nugara ir 50 m krūtine. Neįgaliems plaukikams superfinalai buvo vykdomi tik 50 m nuotoliuose.

Plaukiant 100 m krūtine, Mindaugas užėmė antrą vietą, plaukiant 100 m kompleksiniu plaukimu ir 100 m nugara – trečias vietas. Jis buvo apdovanotas sidabro ir bronzos medaliais bei specialiais prizais. Mindaugo parodyti rezultatai: 100 m krūtine – 1.27, 03 sek., 50 m krūtine – 40,79 sek., 100 m nugara – 1.21,18 sek., 100 m nugara – 1.21,18 sek., 50 m nugara – 36,43 sek. , 100 m kompl. pl. – 1.22,94 sek.

Mindaugas Dvylaitis ant apdovanojimų pakylos

Varžybose varžėsi nemažas būrys gerai pasaulyje žinomų plaukikų, kurie ruošiasi gruodyje vyksiančiam pasaulio trumpo baseino plaukimo čempionatui. Su Mindaugu noriai nusifotografavo Lietuvoje gerai žinoma plaukikė, Rūtos Meilutytės varžovė, pasaulio 200 m krūtine rekordininkė, Rikke Moller Peterson.

Geriausiais varžybų dalyviais tapo ir laikrodžiais bei piniginiais prizais buvo apdovanoti Jeanette Ottesen (Danija), Pal Joensson (Farerų salos) ir neįgali plaukikė Elena Krawzcov (Voketija).

Mindaugas Dvylaitis ir Rikke Moller Petersen

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją