Vyrų grupės varžybos vyko biliardo klube „Entry“, o moterų bei veteranų grupių – laisvalaikio centre „Undinė“. Iš viso prie pulo stalų savo meistriškumą demonstravo 67 sportininkai: 40 vyrų, 14 veteranų ir 13 moterų.

Po visą dieną trukusių įtemptų kovų vyrų grupėje į finalinį ketvertą pateko Martynas Aleksonis (Kaunas), Justinas Bauža (Kaunas), Mindaugas Šalkauskas (Marijampolė) ir Pijus Labutis (Vilnius).

Pirmajame pusfinalyje jaunasis pulo genijus Pijus Labutis nepaliko jokių vilčių Justinui Baužai nugalėdamas jį rezultatu 7:0. Kitame pusfinalyje susitiko Mindaugas Šalkauskas ir Martynas Aleksonis. Šiame pusfinalyje intrigos taip pat nebuvo – Mindaugas iškovojo teisę žaisti finale nugalėjęs Martyną rezultatu 7:2.

Finale tiek M. Šalkauskas, tiek P. Labutis demonstravo aukštos klasės žaidimą, tačiau P. Labutis dar kartą įrodė, kad Europos čempionato sidabro medalį jis parsivežė ne be reikalo – nugalėjęs M. Šalkauską rezultatu 7:2, vilnietis tapo Lietuvos pulo-10 čempionu. M. Šalkauskui pralaimėtas finalas buvo dvigubai nemalonus – pergalės atveju sportininkas būtų pirmasis Lietuvos pulo istorijoje tapęs visų keturių pulo disciplinų čempionu, nes šiemet jis iškovojo pirmąsias vietas pulo-8, pulo-9 ir pulo-14.1 čempionatuose.

Šių metų lapkričio 12-19 dienomis Kinijoje, Šanchajaus mieste įvyks Pasaulio jaunių pulo čempionatas, į kurį Pijus Labutis vyks ginti Lietuvos garbės.

Moterų grupėje į taikliausiųjų ketvertą pateko ir pusfinaliuose susitiko Simona Milišauskaitė (Vilnius) ir Gintarė Aleknaitė (Kaunas) bei Agnė Jarušauskaitė (Kaunas) ir Diana Tracevič (Vilnius). Visą dieną puikiai žaidusiai Gintarei pusfinalyje pritrūko jėgų, o tuo pasinaudojusi Simona šventė pergalę rezultatu 6:2. Antrasis pusfinalis pareikalavo ypatingos ištvermės ir koncentracijos, kur tik kontrolinės partijos metu Agnė Jarušauskaitė įveikė jaunąją sportininkę iš Vilniaus Dianą Tracevič.

Finalas buvo įtemptas. Partiją po partijos laimėdavo tai viena, tai kita sportininkė. Tačiau rezultatui pasiekus lygiąsias 4:4, Agnė atsiliko ir rezultatu 4:6 pralaimėjo čempionės vardą vilnietei Simonai.

Sportininkai, šiais metais sulaukę ar sulauksiantys 45 metų, kovojo pulo veteranų grupėje. Be didesnių staigmenų į pusfinalius prasibrovė visi kauniečiai: Gintautas Venclovas ir Darius Bačinskas bei Gintaras Sulžickas ir Juozas Nevidauskas. Pusfinaliuose dominavo reitingo lyderiai, tad finale susitiko Gintaras su Dariumi. Be didesnio vargo rezultatu 5:2 įveikęs Darių, čempiono taurę į viršų kėlė Gintaras.

Lietuvos pulo federacija dėkoja sportininkams, klubams bei rėmėjams, padėjusiems organizuoti paskutinį 2014 metų Lietuvos čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją