LTF moterų taurės varžybose debiutavusi Vilniaus universiteto komanda neturėjo sau lygių ir per tris finalinio etapo dienas iškovojo tris pergales. Paskutinės rungtynės sekmadienį prieš ilgametes Mažosios taurės dalyves bei prizininkes Kauno „Sixtą“ vilnietėms kainavo daug jėgų. Visgi jos permainingoje penkių setų kovoje sugebėjo išplėšti pergalę rezultatu 3:2 (25:18, 13:25, 22:25, 25:15, 15:12). Kauno „Sixta“ liko antra, „Western Union“ – trečia, o praėjusių metų Taurės nugalėtojos Klaipėdos universiteto tinklininkės užėmė ketvirtą vietą.

VU treneris Algis Bučinskas po pergalės neslėpė ambicijų: „Mūsų tikslas – nugalėti Lietuvos čempionate. Merginos yra kupinos entuziazmo ir ryžto, jos turi didelį norą žaisti ir laimėti. Manau, Lietuvos moterų tinklinio čempionatui reikia įvairovės, intrigos ir mes ją atnešime“.

Ieva Dumbauskaitė, VU komandos puolėja: „Gana keistas jausmas žaisti salėje, bet drauge ir įdomu, nes čia vyksta labiau komandinis, o ne individualus žaidimas. Smagu būti komandos dalimi. Nustebino aukštas vyrų lygis, visos rungtynės buvo be galo įtemptos, vyko taškas į tašką, buvo labai gražu stebėti.“

Vyrų varžybose nugalėtojais tapo Kauno „KTU-Mintonet“ tinklininkai, antrą vietą užėmė Kauno „Marito“, treti liko Vilniaus „Tinklas“, ketvirti – MRU. Abi Kauno komandos pateko į LTF Didžiosios taurės atkrintamąsias varžybas, kuriame joms teks išmėginti jėgas prieš Vilniaus „Flamingo Volley/LJR-SM Tauras“ bei Raseinių „Norvelitos“ ekipas.

Dangė Gilienė, varžybas rengusios Vilniaus miesto tinklinio federacijos atstovė: „Dalyvių lygis šiemet aukštesnis nei pernai, labai džiugina vyrų komandos, tarp kurių vyksta įspūdingos kovos. Tą rodo ir rezultatai – šeštadienį iš 4 žaistų rungtynių trijose prireikė penkių setų. Maniau, kad po šeštadienį sužaistų dvejų rungtynių po 5 setus Vilniaus „Tinklo“ „jaunuoliai“ šiandien nebeatsikels iš lovų. Jie atsikėlė, bet paskutiniam mačui jau pritrūko jėgų“.

Vienintelis pralaimėjimas, kurį Vilniaus „Tinklas“ sekmadienį patyrė prieš „KTU-Mintonet“, turėjo didelę kainą – jis praėjusių metų Taurės nugalėtojus nubloškė iš pirmos į trečią vietą.

LTF Mažosios taurės nugalėtojus bei prizininkus pasveikino ir diplomus įteikė LTF prezidentas Marius Vasiliauskas ir LTF generalinis sekretorius Juozas Lapeika. Visi prizines vietas užėmusių komandų nariai buvo apdovanoti pasaulyje vertinamais vokiečių gamintojo DR. WOLZ maisto papildais, kuriuos įteikė UAB „Farmarkesa“ atstovai.

„Džiaugiamės Mažosios taurės dalyvių gausa ir įvairove. Šiemet stipriai pasirodė visos Kauno komandos – vyrai pasidalino pirmas dvi vietas, moterys buvo antros. Labai norėtųsi, kad tokius gerus rezultatus nuolat rodančioms ir savo miestus šauniai reprezentuojančioms komandoms padėtų ir pačios savivaldybės. Savivaldybių palaikymas klubams yra labai svarbus, tai leistų jiems kelti savo lygį ir siekti dar aukštesnių rezultatų“, – teigė M. Vasiliauskas.
Šiemet LTF Mažojoje taurėje dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius – 25 vyrų ir moterų komandos iš įvairiausių šalies miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Rokiškio, Gargždų, Šalčininkų, Kazlų Rūdos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją