Tūkstančiai bėgimo profesionalų ir mėgėjų startavo Upės gatvėje, netoli Baltojo tilto ir bėgo žaliausiame sostinės rajone, Žvėryne, nusidriekusia trasa.

Į aštuntą kartą organizuojamas bėgimo varžybas susirinko stipriausi Lietuvos sportininkai. Įnirtinga kova 10 km distancijoje vyko tarp Živilės Balčiūnaitės, Dianos Lobačevskės, Remaldos Kergytės ir Vaidos Žūsinaitės. „Vilniaus 10 km bėgimo“ vyrų kategorijoje rungėsi keturi stipriausi šalies lengvaatlečiai: Justinas Beržanskis, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas ir Remigijus Kančys.

Pagrindinėje 10 km rungtyje, kurioje bėgikai turėjo įveikti du ratus, varžėsi beveik 600 dalyvių. Pergalę šioje distancijoje iškovojo Justinas Beržanskis (30:47 min). Antroje vietoje liko vos keturiomis sekundėmis nuo laimėtojo atsilikęs Valdas Dopolskas (30:51 min), o trečias finišavo per 32 minutes ir 31 sekundę 10 km įveikęs Mindaugas Viršilas.

10 km rungties moterų kategorijoje pergalę užsitikrino Diana Lobačevskė, nuotolį įveikusi per 34 minutes ir 33 sekundes. Birželį atžalos susilaukusi ir varžybose triumfavusi maratonininkė, teigė, jog stengiasi suderinti bėgimą su motinyste, šeimyniniu gyvenimu ir palinkėjo kiekvienai moteriai, net ir turint mažų vaikų, neužsisėdėti namuose ir sportuoti.

Antroji finišavo Remalda Kergytė (34:57 min.), aplenkusi trečiąja moterų įskaitoje likusią bėgimo iniciatorę Ž. Balčiūnaitę (35:36 min.).

Trumpesnėje 5 km distancijoje rungėsi beveik 250 bėgikų. Šią rungtį per 15 minučių įveikė ir jos nugalėtoju tapo Remigijus Kančys. Antrasis finišavo pernai metais šią rungtį laimėjęs Paulius Bieliūnas (15:46 min.), o trečiasis atbėgo Vitalijus Afanasjevas (16:15 min.).

5 km moterų įskaitoje greičiausia buvo Rasa Batulevičiūtė, distanciją įveikusi per 18 minučių ir 27 sekundes. Antroji finišavo Evelina Uševaitė (18:44 min), o trečioji – Lilija Kurnosova (20:08).

Į trumpiausią 2 km distanciją šiais metais užsiregistravo virš 600 dalyvių. Šios rungties laikas nebuvo fiksuojamas.

„Džiugu, jog varžybos pritraukė pajėgiausius Lietuvos bėgikus, gausų būrį bėgimo mėgėjų ir sirgalių. Palankus buvo ir oras – graži, saulėta diena. Renginys mūsų lūkesčius pateisino ir tikrai buvo smagu sostinės gatvėse matyti tiek daug besišypsančių, aktyvių, sportuojančių žmonių“, – kalbėjo renginio organizatorius Evaldas Martinka.

„Vilniaus 10 km bėgimo“ dalyviai ir svečiai šiais metais buvo kviečiami palaikyti organų donorystės ir transplantacijos idėją. Bėgime dalyvavo ir su persodintais donorų organais ir audiniais Lietuvoje gyvenančių žmonių komanda, kurią subūrė asociacija „Gyvastis“. Tokia prasminga iniciatyva, skatinančia Lietuvoje kurti gilesnes ir tvirtesnes organų donorystės ir transplantacijos tradicijas, džiaugėsi ir Ž. Balčiūnaitė.

Sveikatos apsaugos ministerija įsteigė ypatingą prizą dviem sportiškiausioms, gausiausią komandą surinkusioms mokykloms. Sportinį inventorių antrus metus iš eilės laimėjo Žemynos gimnazija, juo taip pat buvo apdovanota ir Grigiškių „Šviesos“ gimnazija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)