Abi komandos šiose rungtynėse turėjo verstis be LFF drausmės komiteto suspenduotų žaidėjų, todėl nestandartinės sudėtis labiausiai prisidėjo prie to, kad pirmajame kėlinyje vartininkai darbo neturėjo.

Iniciatyva priklausė „Klaipėdos granitui“, kuris daugiau valdė kamuolį, tačiau labai pavojingų momentų prie svečių vartų nesukūrė. Daugiausiai grėsmės „Ekranui“ kėlė aikštės šeimininkų standartinės situacijos. Po vienos jų 7-ąją minutę Edgaras Baranauskas buvo paliktas be priežiūros, tačiau galva smūgiavo virš vartų.

Kėlinio viduryje kone penkias minutes Panevėžio komanda buvo priversta rungtyniauti be Elivelto, kol medikams pavyko sutvarstyti prakirstą galvą. Tuo pasinaudojęs ir link varžovų vartų nuskubėjęs „Klaipėdos granitas“ surengė pavojingą išpuolį, bet atakos smaigalyje atsidūręs Aurimas Jurgelevičius stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį virš vartų po Roko Boruso aukšto perdavimo.

Aikštės šeimininkų vartininkui į žaidimą įsijungti teko tik kėlinio pabaigoje. Po Tomo Salamanavičiaus netikėto šūvio iš labai aštraus kampo Tadas Norbutas nerizikavo ir nukreipė kamuolį už aikštės ribų.
Antroje mačo pusėje prapliupo ne tik lietus, bet ir įvarčiai. Po keitimo aikštėje pasirodžiusiam „Klaipėdos granito“ vyr. treneriui Robertui Poškui prireikė vos keturių minučių išvesti savo komandą į priekį. Po standartinės situacijos puolėjas smūgiu galva nepaliko Mariui Suvaizdžiui jokių šansų.

Netrukus R. Poškus į savo sąskaitą įsirašė dublį. Elivelto praradus kamuolį, Rokas Urbelis puikiu perdavimu išvedė komandos veteraną prieš vartus ir vienas labiausiai patyrusių klaipėdiečių tiksliu smūgiu antrąsyk pasiuntė kamuolį į tinklą.

Dviejų įvarčių persvara aikštės šeimininkai džiaugėsi vos porą minučių. Į baudos aikštelę įsiveržęs panevėžietis Donatas Petrauskas buvo nugriautas neapdairiai sužaidusio gynėjo. Arbitro skirtą 11 m. baudinį šaltakraujiškai realizavo prie kamuolio stojęs Aleksandras Šušnjaras.

64-ąją minutę rezultatas tapo lygus, antrąjį savo įvartį rungtynėse įmušus „Ekrano“ legionieriui iš Serbijos. A. Šušnjaras laimėjo oro dvikovą standartinės situacijos metu ir galva nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Dar po penkių minučių Armando dos Santosas idealiu perdavimu vieną prieš vartus išvedė Edvardą Tamulevičių. Šis smūgiu į vartų kampą išvedė svečius į priekį ir nuskubėjo triumfu pasidalinti su komandą palaikyti atvykusiai ištikimiausiais komandos gerbėjais. Džiaugsmo lavinos neatlaikė ir nuvirto žiūrovus nuo aikštės skyrusi tvorelė.

„Ekranui“ persvėrus rezultatą, aikštės šeimininkai kelių prie panevėžiečių vartų nerado. Iš toli pavojingai pažeme šovė R.Poškus, vėliau, sulaukęs perdavimo tarp keturių varžovų, puolėjas dusyk pabandė surasti galimybę smūgiui, bet kamuolys užstrigo gynėjų kojų miške. Rungtynėms baigiantis laimę iš toli pabandė Donatas Nakrošius.

Galutinį tašką rungtynėse padėjo A. Dos Santosas. Brazilas jau per teisėjo kompensuotą laiką perėmė kamuolį iš neleistinai suklydusio Justo Vilavičiaus, išbėgo vienas prieš vartus ir savo šansą išnaudojo.

Rezultatas:

„Klaipėdos granitas“ – Panevėžio „Ekranas“ 2:4 (0:0)

„Klaipėdos granitas“: T. Norbutas, R. Borusas, D. Nakrošius, A. Meškinis (85 min. J. Vilavičius), R. Pilotas, E. Baranauskas, R. Simanavičius, D. Šiškinas, A. Jurgelevičius (46 min. R. Urbelis), A. Ribokas, B. Ignatjevas (46 min. R. Poškus).

„Ekranas“: M. Suvaizdis, P. Daukša, G. Vasiliauskas, A. Šušnjar, D. Petrauskas, A. dos Santos, R. Stanulevičius, Sim.Urbys (65 min. T. Dapkus), T. Salamanavičius (83 min. D. Donėla), Elivelto, E. Tamulevičius (80 min. J. Skinderis).

Įvarčiai: R. Poškus (49, 54); A. Šušnjaras (56 iš 11m. baudinio, 64), E. Tamulevičius (69), A. dos Santos (90+2).

Geltonos kortelės: R. Urbelis (63), E. Baranauskas (74); A. Šušnjaras (61).

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vilniaus „Žalgiris“30218175:1371
2.Trakų „Trakai“30168655:2856
3.Pakruojo „Kruoja“30167756:2855
4.Klaipėdos „Atlantas“30147966:3549
5.Marijampolės „Sūduva“301310754:3349
6.Panevėžio „Ekranas“301181144:4241
7.„Klaipėdos granitas“30791436:5430
8.Šiaulių „Šiauliai“30921943:5829
9.Gargždų „Banga“30851726:4529
10.Alytaus „Dainava“30222612:1318

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N. Tokičius („Šiauliai“) – 16, E. Razulis („Atlantas“) – 13, Elivelto („Ekranas“) ir L. Pilibaitis („Žalgiris“) – 12 įvarčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)