Tai trečias iš eilės bei aštuntas iš viso šiame sezone jo laimėtas „Formulės-1” čempionato etapas. L. Hamiltonas karjeroje iškovojo 30-ą pergalę.

Lenktynės Japonijoje baigėsi anksčiau, nei buvo planuota. 42-ame rate Adriano Sutilo „Sauber“ automobilis atsitrenkė į apsauginė bortą, o vėliau į jį šalinantį traktorių rėžėsi „Marussia“ komandai atstovaujantis prancūzas Julesas Bianchi. Pranešama, kad prancūzas be sąmonės buvo išgabentas į ligoninę.

Dėl stipraus lietaus organizatoriai nutarė lenktynes pradėti su saugos automobiliu. Sąlygos lenktyniauti buvo itin prastos, tad po trijų įveiktų ratų pasirodė raudona vėliava ir lenktynės buvo sustabdytos.

Lietui aprimus po pertraukos „Formulės-1“ žvaigždės paskui saugos automobilį vėl pajudėjo į trasą. Tačiau dukart pasaulio čempionas Fernando Alonso netrukus buvo priverstas vėl keliauti į techninio aptarnavimo zoną. Sugedo jo „Ferrari“ automobilis, tad lenktynės ispanui baigėsi.

Įveikus devynis ratus saugos automobilis pasitraukė ir šlapioje trasoje tikros lenktynės pagaliau prasidėjo.

Įveikus dar dešimt ratų jau be saugos automobilio lyderių rikiuotė nesikeitė - pirmavo šeštadienį vykusią kvalifikaciją laimėjęs „Mercedes“ atstovas Nico Rosbergas, jį persekioja kitas „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Tuo tarpu trečią vietą kvalifikacijoje užėmęs Valteri Bottas smuktelėjo į šeštą vietą, o trečioje pozicijoje Japonijos „Grand Prix“ etape įsitaisė Jensonas Buttonas.

Situacija pasikeitė 29-ame rate, kai įnirtingai N. Rosbergą persekiojęs L. Hamiltonas sugebėjo vokietį aplenkti ir tapo lenktynių lyderiu. Britas nuolat didino savo persvarą prieš Nico.

Suzukos trasoje lenktynininkai turėjo įveikti 53 ratus, tačiau etapas baigėsi anksčiau, nei planuota. 42-ame rate iš trasos išlėkė ir į apsauginį bortą rėžėsi „Sauber“ pilotas Adrianas Sutilas. Netrukus po šio incidento trasoje pasirodė saugos automobilis. Įveikus dar du ratus vėl pasirodė raudona vėliava ir lenktynininkai pasuko į techninio aptarnavimo zoną.

Netrukus pasirodė pranešimas, jog lenktynės nebus atnaujintos. Vėliau paaiškėjo, jog į „Sauber“ automobilį šalinantį traktorių rėžėsi „Marussia“ komandai atstovaujantis prancūzas Julesas Bianchi. Jis buvo išgabentas į ligoninę, pranešama, kad prancūzas buvo be sąmonės.

Japonijos etape antroje vietoje liko N. Rosbergas, trečias finišavo puikią formą pademonstravęs Sebastianas Vettelis iš „Red Bull“ ekipos. Vokietis lenktynes pradėjo tik 9-as, tačiau vieną po kito sėkmingai lenkė varžovus.

Ketvirtoji vieta atiteko dar vienam „Red Bull“ komandos atstovui Danieliui Ricciardo.

Penktą poziciją užėmė įprastai puikiai taktiškai sužaidęs F-1 veteranas Jensonas Buttonas. „McLaren“ ekipos sportininkas vienas pirmųjų pasirinko tarpines lietaus padangas ir greitai pakilo į trečią vietą. Britas tik varžybų pabaigoje nusileido abiems „Red Bull“ pilotams.

Šeštoje bei septintoje vietose liko „Williams“ komandos atstovai: atitinkamai Valtteri Bottas ir Felipe Massa. Aštuntą rezultatą užfiksavo Nico Hulkenbergas, vairuojantis „Force India“ automobilį. Kitas šios komandos narys Sergio Perezas liko dešimtas, o tarp jų įsiterpė devintą vietą užėmęs Jeanas-Ericas Vergne‘as („Toro Rosso“).

Bendroje įskaitoje persvarą prieš komandos draugą N. Rosbergą (256 taškai) padidino L. Hamiltonas (266 taškai). Dabar juos skiria 10 taškų. Tuo metu trečioje vietoje žengia D. Ricciardo (193 taškai).

Komandinėje įskaitoje toliau tvirtai pirmauja „Mercedes“, pelniusi jau 522 taškus. Antroje vietoje - „Red Bull“ komanda (332 taškai), trečioje – „Williams“ (201 taškas).

Kitas „Formulės-1“ etapas vyks jau po savaitės naujoje Sočio trasoje Rusijoje.

Japonijos GP lenktynių rezultatai (vieta, pilotas, komanda, laikas):

1Lewisas HamiltonasMercedes1.51:43.021
2Nico RosbergasMercedes+9.180
3Sebastianas VettelisRed Bull-Renault+29.122
4Danielis RicciardoRed Bull-Renault+38.818
5Jensonas ButtonasMcLaren-Mercedes+1:07.550
6Valtteri BottasWilliams-Mercedes+1:53.773
7Felipe MassaWilliams-Mercedes+1:55.126
8Nico HulkenbergasForce India-Mercedes+1:55.948
9Jeanas-Ericas VergneToro Rosso-Renault+2:07.638
10Sergio PerezasForce India-Mercedes+1 ratas
11Daniilas KvyatasToro Rosso-Renault+1 ratas
12Kimi RaikkonenasFerrari+1 ratas
13Estebanas GutierrezasSauber-Ferrari+1 ratas
14Kevinas MagnussenasMcLaren-Mercedes+1 ratas
15Romainas GrosjeanasLotus-Renault+1 ratas
16Pastoras MaldonadoLotus-Renault+1 ratas
17Marcusas EricssonasCaterham-Renault+1 ratas
18Maxas ChiltonasMarussia-Ferrari+1 ratas
19Kamui KobayashiCaterham-Renault+1 ratas
20Jules BianchiMarussia-Ferrari+3 ratai
21Adrianas SutilasSauber-Ferrari+4 ratai
22Fernando AlonsoFerrariDNF

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)