Tuo pasinaudojo Vilniaus "Žalgiris", atotrūkį prieš "Trakus" padidinęs iki 14 taškų, ir Klaipėdos "Atlantas", kurį nuo ketvirtoje pozicijoje esančių marijampoliečių skiria vos taškas.

Rezultatai. Dvejos iš penkerių turo rungtynių baigėsi 0:0, dvejos - 4:0. "Žalgiris" tokiu santykiu sumušė "Klaipėdos granitą", o "Atlantas" - Panevėžio "Ekraną". Nedaug trūko, kad toks pat santykis būtų užfiksuotas ir "Šiaulių" dvikovoje su Gargždų "Banga", bet šiose rungtynėse gargždiškiai įmušė garbės įvartį ir nusileido 1:4.

Snaiperiai. Linas Pilibaitis iš "Žalgirio" ir Evaldas Razulis iš "Atlanto" įmušė vienuoliktus savo įvarčius šiame čempionate ir rezultatyviausiųjų lygos futbolininkų sąraše pavijo Luką Kochanauską iš "Trakų" bei "Ekrano" brazilą Elivelto. Tačiau priartėti prie rikiuotės lyderio jiems nepavyko - "Šiaulių" puolėjas Niko Tokičius įmušė "Bangai" ir savo asmeninę sąskaitą padidino iki 13 tikslių smūgių.

Monstrai. "Žalgiris" trečiajame A lygos" čempionato rate belaisvių neima. Per aštuonerias rungtynes čempionai prarado tik du taškus ir praleido vos vieną įvartį.

Pabaiga. Vilniečių sezono košmaras, vardu "Klaipėdos granitas", išsisklaidė. Per pirmuos du ratus "Žalgiris" iš uostamiesčio komandos rankų iškrapštė tik tašką, bet šįkart Roberto Poškaus treniruojamą komandą sumušė be gailesčio. Oficialu - šį sezoną nebeliko komandų, kurių "Žalgiris" nebūtų įveikęs A lygoje".

Ironija. "Nuo pirmųjų minučių buvo matyti, kad gynybos linijoje penki žaidėjai - tikrai pavyzdingai gynėsi. Žmonės tikrai atidavė daug jėgų besigindami. Smagu matyti, kad yra tokios komandos, kurios atvažiuoja su konkrečia strategija ir žino, kaip žais", - "Kruojos" futbolą po nerezultatyvių lygiųjų pakomentavo "Trakų" treneris Edgaras Jankauskas.

Atsakas. "Progų mes turėjome daugiau, išskirčiau "Trakų" vartininko Pauliaus Grybausko žaidimą", - rungtynes įvertino Pakruojo komandos strategas Vladimiras Čeburinas.

Plėšrūs. "Atlantas" antrą kartą iš eilės rungtynes baigė įmušęs keturis įvarčius be atsako. E.Razulis ir Ovidijus Verbickas dvikovose su "Šiauliais" ir "Ekranu" siuntė kamuolį vartus po tris kartus.

Nekaltas. "Keista, bet praleidus keturis įvarčius vartininkui jokių priekaištų neturiu", - konstatavo "Ekrano" treneris Valdas Dambrauskas. Panevėžiečių vartų sargas Lukas Žukauskas bent kelis kartus stebuklingai gelbėjo komandą ir atrėmė E. Razulio 11 metrų baudinį.

Katastrofa. "Situacija klube yra stabiliai katastrofiška", - "Ekraną" krečiančią finansinę karštligę įvertino V. Dambrauskas ir pasiūlė klausti klubo prezidento Aušrio Labino, kodėl taip yra.

Liūne. Per penkias pastarąsias A lygos dvikovas "Sūduva" pralaimėjo tik sykį. Puiku? Nieko panašaus, kitas ketverias rungtynes marijampoliečiai sužaidė lygiosiomis, o jų situacija turnyro lentelėje vis labiau šlyja.

Aksioma. Čempionato autsaiderė "Dainava" nepralaimi tik tada, kai nepraleidžia. Per 26-erias čempionato rungtynes alytiškiai iškovojo taškus trejose rungtynėse - dvejos lygiosios be įvarčių ir pergalė 2:0 prieš "Bangą".

Autobusas. Šįkart - ne apie autobusą vartuose. Tiesiog "Bangą" į Šiaulius gabenusi transporto priemonė sugedo kelyje, dėl to rungtynių pradžia buvo atidėta penkioms minutėms.

Trajektorija. Iki šių rungtynių "Bangos" futbolininkai A lygoje buvo laimėję dukart iš eilės, "Šiauliai" - patyrę tris pralaimėjimus. šios atkarpos baigėsi, dabar viską komandos skaičiuos iš naujo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją