Pirmame ture po 4 taškus iškovojo nugalėtojų titulą ginančios „BNTU-BelAZ“ rankininkės ir Gomelio ekipa.

„BNTU-BelAZ“ atstovės rezultatu 33:29 įveikė pernykštes vicečempiones ir 36:26 palaužė Garliavos rankininkes.

Gomelio rankininkės kaunietes nugalėjo rezultatu 33:29, o garliavietes vos vieno įvarčio skirtumu - 32:31.

Po 2 taškus į savo sąskaitą įsirašė „ACME-Žalgiris“ ir „Garliava SM – CASCADA“. Šios Lietuvos ekipos nugalėjo trečią Baltarusijos ekipą - „Gorodničanką“. Ši ekipa pernai Baltijos moterų rankinio lygos čempionate iškovojo bronzos medalius. Kauno rankininkės prieš šią ekipą šventė pergalę rezultatu 36:32, o Garliavos atstovės - 30:29. Garliaviškių ekipą šį sezoną sustiprino trys vilnietės: Greta Kavaliauskaitė, Inesa Verbovik ir Ieva Balčiūtė.

Galutinė komandų rikiuotė po pirmo turo (vieta, komanda, taškai, pelnytų ir praleistų įvarčių santykis):

1. Minsko "BNTU-BelAZ" (4 tšk.; 69:55);
2. Gomelio HC "Gomel" (4 tšk.; 65:60);
3. Kauno “ACME-Žalgiris” (2 tšk.; 94:98);
4. Garliavos HC "Garliava SM – CASCADA" (2 tšk.; 87:97);
5. Gardino "Gorodničanka" (0 tšk.; 61:66).

Pirmo turo geriausios kiekvienos komandos žaidėjos: Gabija Vidūnaitė („ACME-Žalgiris“), Evelina Stukaitė („Garliava SM – CASCADA“), Ana Redka („Gomel“), Natalija Kotina („Gorodnyčanka“) ir Natalija Sokolovskaja („BNTU-BelAZ“).

„Mūsų tikslas buvo įveikti tiek Baltarusijos čempiones „BNTU-BelAZ“ rankininkes, tiek Baltarusijos vicečempiones „Gomel“ atstoves, tačiau abi ekipos mus nugalėjo keturių įvarčių skirtumu. Tad savo rezultatus po pirmojo turo vertinu tik vidutiniškai. Prieš dvejus metus tokį rezultatą būčiau vertinęs labai gerai. Minsko ekipos gretose rungtyniauja keturios rusės, Gomelio ekipoje - keturios ukrainietės ir visos jos nacionalinių rinktinių narės. Varžovėms atkakliai priešinomės, kovojome, kiek galėjome“, - aiškino Lietuvos čempionių ir Lietuvos taurės laimėtojų „ACME-Žalgirio“ ekipos treneris Antanas Skarbalius.

Jis pabrėžė, kad varžytis Baltijos moterų rankinio lygos čempionate Lietuvos rankininkėms - didelė nauda.

„Tai - puiki patirtis. Kiekviena dvikova su pajėgiomis Baltarusijos ekipomis, mūsų šalies rankininkes tik dar labiau užgrūdina“, - sakė ne tik Kauno ekipos bei Lietuvos rinktines rankininkes treniruojantis, bet ir Lietuvos rankinio federacijos prezidento pareigas einantis A. Skarbalius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)