Jam didžiausią konkurenciją sudarė antroje vietoje likęs Baltarusijos sportininkas Pavlo Babych ir trečią vietą iškovojęs, tėčio pėdomis sekantis Martis Pajarskas.

Nepralenkiami Lietuvos sportininkai buvo ir „Laser Radial“ jachtų klasėje užėmę visas tris prizines vietas. Geriausiai šioje klasėje sekėsi dar vienam Pajarskų šeimos atstovui Vėjui Pajarskui, antrą vietą užėmė Aušra Stelmaszyk, trečią - Rokas Rudgalvis.

Jaunių „Laser 4,7“ klasėje, kuri turi mažiausią „Laser“ klasės 4,7 kv. m. burę, geriausiai sekėsi svečiams iš užsienio. Pirmą vietą iškovojo Baltarusijos sportininkas Maksim Dziagel, antroje liko buriuotoja iš Lenkijos Magdalena Daniszewska, trečias, dar vienas sportininkas iš Lenkijos - Damian Kosmalski.

Nors savaitgalį švietė saulė, sportininkų gamtos sąlygos nelepino ir trūko vėjo. Tačiau pasak Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidento Naglio Nasvyčio, tai nei kiek nesugadino renginio.

„Visų pirmą, noriu pasidžiaugti puikiu mūsų sportininkų pasirodymu, kurie dar kartą tarptautinėse varžybose įrodė savo meistriškumą ir klasę. Taip pat svarbu, jog įgijome itin svarbios patirties organizuojant buriavimo renginius pagal aukštus tarptautinius reikalavimus. Šioms varžyboms buvo surinkta apie 20 geriausių Lietuvos buriavimo teisėjų, kuriems teko rimtai padirbėti sudarant distancijas bei keičiant jas atsižvelgiant į oro sąlygas. Nors tokio lygio varžybos Baltijos šalyse vyko pirmą kartą, mus puikiai įvertino tarptautinė žiuri sudaryta iš Prancūzijos, Norvegijos ir Rusijos atstovų, kurie patikino, jog Lietuvai ir ateityje bus patikėta surengti ne vieną aukšto lygio buriavimo renginį“, - pabrėžė LBS prezidentas N. Nasvytis.

Kaune vykusiame renginyje simboliškai sėkmės ir gero vėjo buvo palinkėta olimpiečiui buriuotojui Rokui Milevičiui, kuris tapo pirmuoju lietuviu dalyvausiančiu profesionaliausiose jachtų lenktynėse - „Volvo Ocean Race“.

Šiose ekstremaliausiose ir žinomiausiose buriavimo aplink pasaulį varžybose, R. Milevičius dalyvaus olandų komandos „Brunell“ gretose. Dvyliktos „Volvo Ocean&Race“ startuoja 2014 m. spalio 11 d. Alikantėje (Ispanija).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)