Po starto į priekį išsiveržė čempionato lyderis Nico Rosbergas, pasinaudojęs prastu komandos draugo startu. L. Hamiltoną aplenkė trys varžovai.

Vis dėlto L. Hamiltonas greitai susitvarkė su varžovais ir pradėjo vytis pirmoje vietoje važiavusį N. Rosbergą. Po pastarojo klaidos, britas pakilo į lyderio poziciją.

Antras finišo liniją kirto N. Rosbergas. Jis nuo nugalėtojo atsiliko 3.1 sek. Tai buvo septintasis dvigubas dublis „Mercedes“ komandai šį sezoną.

Trečioji vieta atiteko Felipe Massai su „Williams“ automobiliu. Tai tik ketvirtasis brazilo podiumas per pastaruosius ketverius metus. Paskutinį kartą ant apdovanojimų pakylos F. Massa lipo praėjusių metų Ispanijos GP lenktynėse.

Ketvirtą poziciją iškovojo daugiausiai lenkimų atlikęs Valtteri Bottas. „Williams“ komandos pilotas po starto nukrito net į 11-ąją vietą, o po to keliskart lenkė savo varžovus.

Penktas finišavo Danielis Ricciardo iš „Red Bull“ ekipos. Lenktynių pabaigoje australas spurtavo ir aplenkė kelis priešininkus paeiliui. Vienas iš jų – komandos draugas Sebastianas Vettelis, užėmęs šeštą vietą.

Septintoji pozicija atiteko Sergio Perezui („Force India“), aštuntoji – Jensonui Buttonui („McLaren“).

Devintas finišavo vienintelis trasoje likęs „Ferrari“ komandos atstovas Kimi Raikkonenas. Kitam italų ekipos nariui Fernando Alonso teko baigti pasirodymą anksčiau laiko dėl gedimo.

Dešimtuką užbaigė greitai bei kovingai važiavęs, trumpai po starto net antroje vietoje buvęs Kevinas Magnussenas iš „McLaren“. Danas už pavojingą manevrą prieš V. Bottą buvo nubaustas 5 sek. sustojimo techninėje aptarnavimo zonoje bauda.

Lenktynės Italijoje pasižymėjo ypač patikimais automobiliais. Tik F. Alonso „Ferrari“ turėjo techninių nesklandumų. Visi kiti lenktynininkai, išskyrus Maxą Chiltoną, pasiekė varžybų finišą. Pastarasis nesuvaldė automobilio ir trenkėsi į apsauginius barjerus.

Bendroje įskaitoje ir toliau lyderiu išlieka N. Rosbergas. Jo sąskaitoje po 13-os etapų jau 238 taškai. L. Hamiltonas šiek tiek apkirpo atotrūkį (216 taškų). Trečioje vietoje žengia D. Ricciardo su 166 taškais.

Konstruktorių Taurės įskaitoje neabejotina lyderė „Mercedes“ ekipa, kuri pelnė iš viso jau 454 taškai.

Kitas „Formulės-1“ etapas vyks Singapūre rugsėjo 21 dieną.

Italijos lenktynių rezultatai (pilotas, komanda, laikas):

1Lewisas HamiltonasMercedes1.19:10.236
2Nico RosbergasMercedes+3.175
3Felipe MassaWilliams-Mercedes+25.026
4Valtteri BottasWilliams-Mercedes+40.786
5Danielis RicciardoRed Bull-Renault+50.309
6Sebastianas VettelisRed Bull-Renault+59.965
7Sergio PerezasForce India-Mercedes+1:02.518
8Jensonas ButtonasMcLaren-Mercedes+1:03.063
9Kimi RaikkonenasFerrari+1:03.535
10Kevinas MagnussenasMcLaren-Mercedes+1:06.171
11Daniilas KvyatasToro Rosso-Renault+1:11.184
12Nico HulkenbergasForce India-Mercedes+1:12.606
13Jeanas-Ericas VergneToro Rosso-Renault+1:13.093
14Pastoras MaldonadoLotus-Renault+1 ratas
15Adrianas SutilasSauber-Ferrari+1 ratas
16Romainas GrosjeanasLotus-Renault+1 ratas
17Kamui KobayashiCaterham-Renault+1 ratas
18Jules BianchiMarussia-Ferrari+1 ratas
19Estebanas GutierrezasSauber-Ferrari+2 ratai
20Marcusas EricssonasCaterham-Renault+2 ratai
21Fernando AlonsoFerrariDNF
22Maxas ChiltonasMarussia-FerrariDNF

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)