„Skatinti mokinius ir jaunimą sportuoti, sudaryti sąlygas žmonių fiziniam aktyvumui ir sveikai gyvensenai skleisti – mūsų Vyriausybės įsipareigojimas Lietuvos visuomenei“, - pažymėjo Ministras Pirmininkas A. Butkevičius. – Šiemet rugsėjo 1-ą turim jau dvi mokyklas, kuriose mokysis šių regionų ir iš visos Lietuvos atvykę sportui gabūs vaikai. Tikiuosi, kad tai bus gera pradžia, stiprinant sveiką gyvenimo būdą ir sportinį judėjimą Lietuvoje, ieškant naujų talentų mūsų olimpinėms rinktinėms.“

Sveikindamas su Rugsėjo 1-a, premjeras A. Butkevičius palinkėjo jauniesiems sporto entuziastams gerai mokytis, būti lyderiais ir ugdyti komandinio bendravimo savybes, garbingai kovoti varžybose.

Dar šių metų pradžioje buvo sudaryta tarpžinybinė darbo grupė parengė teisės aktų projektus, atliko kitus parengiamuosius darbus, kad pradėtų veikti specializuotos sportinio ugdymo mokyklos. Šiais mokslo metais Šiaulių sporto vidurinės mokyklos 5–12 klases lankys 197 vaikai, iš kurių 88 yra atvykę iš kitų miestų ir rajonų. Šios mokyklos programoje – penkiolika sporto šakų: rankinis, moterų imtynės, krepšinis, tekvondo, graikų ir romėnų imtynės, futbolas, boksas, tinklinis, irklavimas, lengvoji atletika, žolės riedulys, BMX dviračiai, laisvosios imtynės, dziudo ir regbis.

Panevėžio mokykloje 7–11 klasėse mokysis 172 mokiniai, kurių didžioji dauguma – šio regiono vaikai. Jie treniruosis 12 olimpinių sporto šakų: baidarių ir kanojų irklavimo, bokso, dviračių sporto, dziudo, futbolo, graikų ir romėnų imtynių, krepšinio, lengvosios atletikos, plaukimo, rankinio, sunkiosios atletikos ir triatlono pratybose.

Sporto gimnazija – regioninė bendrojo ugdymo mokykla, vykdanti specializuoto sporto ugdymo krypties programas. Šios įstaigos tikslas – išskirtinių gabumų sportui turintiems vaikams sukurti tinkamas sąlygas kartu su bendruoju išsilavinimu siekti sportinio meistriškumo įvairiose olimpinio sporto šakose. Čia bus sudarytos galimybės mokytis ir treniruotis, dalyvauti įvairiose mokomosiose treniruočių stovyklose, varžybose ir turnyruose.

Šiauliuose Premjeras taip pat susitinka su miesto sporto bendruomene ir Šiaulių universiteto vadovais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)