Penktą kartą vykusiame renginyje buvo laukta rekordinio žmonių skaičius. Planuota sulaukti daugiau nei 10 tūkst. dalyvių iš Lietuvos ir dar dvylikos užsienio šalių. Trasas pasiryžo įveikti ne tik profesionalūs dviratininkai, bet ir šio sporto mėgėjai.

Skelbta, kad pedalus mins Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, buvęs premjeras Andrius Kubilius, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, badmintonininkas Kęstutis Navickas. Sportininkų grupėje taip pat varžėsi ir penkiakovininkas, olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Krungolcas bei geriausią lietuvių rezultatą daugiadienių dviračių plento „Tour de France“ lenktynių etape pasiekęs dviratininkas Ramūnas Navardauskas. Prie šventės dalyvių tradiciškai prisijungė ir DELFI komanda.

Išskirtinė dviračių šventė prasidėjo dar prieš 9 val. ryto: tuomet imti dalyti starto numeriai jų neturintiems dalyviams. Vaikams šiemet siūlyta įveikti 2,4 km, mėgėjams – 10, 20 arba 30 km, sportininkams – 50 km ir 100 km ilgių trasas.

„Praėjus penkiems metams, jau galime džiaugtis, kad Lietuvoje formuojasi masinių renginių tradicijos bei plinta dviračių kultūra. Svarbiausia, kad „Velomaratonas“ nėra tik sportininkų lenktynės. Čia kiekvienas gali išbandyti savo jėgas, nes tai yra puikios nuotaikos, gerų emocijų renginys. Atrodo, susitinka daug skirtingų žmonių, kuriuos vienija vienas tikslas – važiavimo dviračiu bei bendravimo džiaugsmas“, – sakė jo idėjos autorius Benediktas Vanagas.

Siūlė apsilankyti specialiame pramogų miestelyje

Renginio organizatoriai ragina ne tik minti pedalus, bet ir įsitraukti į švietėjišką renginio programą. Seimo rūmų aikštėje veikė unikalus „Velomaratono“ miestelis – jame visą dieną vyko įvairūs pramoginiai ir edukaciniai užsiėmimai.

Kūrybiškai pažvelgti į savo saugumą dviratininkus ragino „Mada, kuri saugo“ dirbtuvės. Atsinešę savo marškinėlius galėjo juos dekoruoti šviesą atspindinčiomis ryškiomis medžiagomis. Tai padaryti padėjo ir žinomi Lietuvos dizaineriai.

„Quadrum“ verslo centro erdvėje siūlyta išbandyti dviračių generatorius. Minant jų pedalus gaminasi „žalia“ elektros energija, kuria pasinaudojus galima pasikrauti savo įrenginius ir prisipūsti dviračių padangas.

Velomaratono miestelyje taip pat primintos saugaus eismo taisyklės, naujoje elektroninėje sistemoje registruoti dviračiai, o ekstremalaus sporto mėgėjai uždaroje A. Goštauto gatvės atkarpoje nuo 12 iki 16 valandos galėjo susipažinti su šio sporto atstovais ir pamatyti kvapą gniaužiančius triukus. Šioje gatvės atkarpoje įsikūrė specialiai renginiui suprojektuotas „skateparkas“. Čia visą dieną vyko „AMWAY BMX & Skate Summer Session“ varžybos, kur dėl pagrindinių vietų ant podiumo kovėsi geriausi BMX dviratininkai ir riedlentininkai.

„Velomaratono“ pagrindinė trasa ėjo Gedimino prospektu, Šventaragio, T. Vrublevskio, Arsenalo bei T. Kosciuškos gatvėmis su apsisukimu ties Antakalnio žiedu ir grįžimu atgal. Toliau lenktynių kelias driekėsi Karaliaus Mindaugo tiltu, Žvejų, Upės, Vytauto, A. Mickevičiaus gatvėmis, o pervažiavus per Žvėryno tiltą tęsėsi A. Goštauto gatve su apsisukimu ties Baltuoju tiltu ir grįžimu atgal į Gedimino prospektą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)