Šventė visiems

Likus kelioms dienoms iki starto, užsiregistravo beveik 9 tūkstančių dalyvių ir laukia starto sekmadienį. Tikimasi, kad per kelias likusias dienas, dalyvių skaičius išaugs dar keliais tūkstančiais. Renginio organizatoriai sekmadienį suvažiuosiančius dviratininkus ragina ne tik minti pedalus, bet ir įsitraukti į švietėjišką renginio programą.

Nuo pat ankstaus sekmadienio ryto Seimo rūmų aikštėje pradės veikti unikalus „Velomaratono“ miestelis. Jame visą dieną dalyviai, miestelėnai ir svečiai galės aktyviai dalyvauti įvairiapusėje šventinėje renginio programoje.

9 val. ryto specialioje ERGO erdvėje pradės veikti „Mada, kuri saugo“ dirbtuvės, kurios kvies visus dviratininkus kūrybiškai pažvelgti į savo saugumą. Šventės dalyviai atsinešę savo marškinėlius galės juos dekoruoti šviesą atspindinčiomis bei ryškiomis medžiagomis, siekiant tapti labiau pastebimiems vairuotojams ir kitiems eismo dalyviams. Jiems talkins prie projekto prisijungę žinomi Lietuvos dizaineriai: Ieva Ševiakovaitė, Jolanta Rimkutė, Martynas Kazimierėnas, Ana Romanova ir Dovilė Cibulskaitė.

Smalsiausi dalyviai galės išbandyti dviračių generatorius. Minant „velogeneratoriaus“ pedalus gaminsis „žalia“ elektros energija, kuria bus galima pasikrauti savo įrenginius ar prisipūsti dviračių padangas.

Edukacinė programa

Didžiausiame dviračių renginyje „Velomaratone“ vyks ir edukacinio pobūdžio veikla. Susisiekimo ministerijos informacinėje palapinėje šventės dalyviai galės prisiminti saugaus eismo taisykles bei atkreipti dėmesį į dviratininkų ir pėsčiųjų atsargumo priemones, ypač – atšvaitų ir kitų šviesą atspindinčių atributų naudojimą kasdieniame kelyje. O visi nusifotografavę su Lietuvos ir Australijos menininko Egidijaus Praspliausko išmargintu briedžiu turės galimybę laimėti saugaus eismo rinkinius.

Taip pat renginio dieną „Velomaratono“ dalyviai ir žiūrovai bus vieni pirmųjų, galėsiantys dviračius registruoti naujoje elektroninėje sistemoje – gerokai greičiau ir paprasčiau nei iki šiol. Visi norintys užsiregistruoti privalės turėti dviratį, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio įsigijimo dokumentus. Dviračių registracijos pradžia – 13 val. netoli starto vietos.

Ekstremalaus sporto varžybos

Ekstremalaus sporto mėgėjai uždaroje A. Goštauto gatvės atkarpoje nuo 12 iki 16 valandos galės susipažinti su šio sporto atstovais ir pamatyti kvapą gniaužiančius triukus. Šioje gatvės atkarpoje įsikurs specialiai renginiui suprojektuotas „skateparkas“. Čia visą dieną vyks „AMWAY BMX & Skate Summer Session“ varžybos, kur dėl pagrindinių vietų ant podiumo kausis geriausi BMX dviratininkai ir riedlentininkai.

Atsipalaiduoti po maratono ar tiesiog komfortiškai, įsitaisius sėdmaišiuose ir klausant lengvos muzikos, stebėti maratoną renginio dalyviai galės ERGO, „Mano kortelė“ ir „Quadrum Business City“ laisvalaikio erdvėse.

16:30 val. renginį vaikinuos „Velomaratono“ apdovanojimai. Juose bus apdovanoti ne tik sporto grupių pirmų trijų vietų ir absoliučios įskaitos laimėtojai, bet bus paskelbtos ir „Velomaratono“ didžiausios, originaliausios, šauniausios palaikymo komandos, apdovanotas jauniausias ir vyriausias dalyvis.

„Velomaratonas“ – penktus metus vykstantis didžiausias dviračių sporto renginys Lietuvoje. Nemokama registracija į vaikų ir ERGO mėgėjų važiavimo vyks iki šeštadienio vidurnakčio. Dviračių maratone dalyvauti gali kiekvienas dviratininkas, pagal savo amžių bei galimybes pasirinkęs vieną iš kelių tipų distancijų – „Quadrum Business City“ sportininkų bei „Semi-sport“ (100 km arba 50 km), ERGO mėgėjų (30 km) ir vaikų (2,4 km).

Sekmadienį sportininkams startas Vilniuje bus duotas 9 valandą ryte prie LR Seimo rūmų aikštės, vaikų važiavimo dalyviai startuos 12:30 valandą, o gausiausia ERGO mėgėjų grupė – 14 valandą.

Pridedame ir nuotraukų žinutės iliustracijoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją