Čempionato lyderis Martynas Utkinas nuo nugalėtojo atsiliko 2 minutėms 13 sekundžių bei nepasinaudojo galimybe anksčiau užsitikrinti šio sezono nugalėtojo titulo.

Š. Pacevičius išsaugojo visus šansus paskutiniame etape kovoti dėl absoliutaus šio sezono maratonų taurės nugalėtojo titulo.

Sensacija užfiksuota ir moterų varžybose – pirmąkart nuo 2012 metų etapą laimėjo ne Tatjana Kaliakina, kuri liko tik antra. Devynis etapus iš eilės laimėjusi ir lydere išlikusi T. Kaliakina net penkiomis minutėmis atsiliko nuo etapo nugalėtojos Kristinos Noreikienės.

Paskutinį kartą T. Kaliakina nelaimėjo 2012 metais taip pat Ignalinos etape, kuris daugelio dalyvių įvardijamas, kaip sunkiausias tarp visų penkių etapų.

„Žudanti trasa“, - po finišo teigė mėgėjų grupėje startavęs ir 50 kilometrų atkarpą įveikęs Vaidas Pocius.

„Toks jausmas, kad visą laiką važiuoji į kalną. Nei viename etape nebuvo taip sunku. Likus dešimčiai kilometrų, pajutau, kad jėgų ne per daugiausia likę, bet džiaugiuosi įveikęs šią trasą“, - sakė pirmąkart Ignalinos MTB trasą įveikęs dalyvis.

Paskutinis šių metų čempionato etapas rugsėjo 28 dieną bus surengtas Anykščiuose, kur visuose penkiuose sezono etapuose dalyvavusiems dalyviams bus įteikti lojalumo medaliai.

„Šie metai mūsų maratonui yra išskirtiniai, nes visuose etapuose sulaukėme rekordinio dalyvių skaičiaus. Dėl to norėdami atsidėkoti dalyviams, jiems ir įsteigėme lojalumo medalius. Beje, Anykščiuose planuojame dar vieną rekordą, todėl nusprendėme, kad dalyviai, į paskutinį etapą pakvietę dar nei karto nedalyvavusį žmogų MTB dviračių maratonuose, mokės dvigubai mažesnį starto mokestį“, - įspūdžiais dalinosi turnyro organizatorius ir dalyvis Arūnas Daugirdas.

Etapo nugalėtojai:

1. Šarūnas Pacevičius (MTBCC team) 02:38:04,28
2. Domas Manikas (MTBCC team) 02:39:15,62
3. Donatas Šertvytis (Velomanija-Niskama) 02:39:15,80

1. Kristina Noreikienė (FOCUS Vilnius) 03:15:40,92
2. Tatjana Kaliakina (Sietyno SM, FOCUS Vilnius) 03:21:12,40
3. Gabrielė Gelgotaitė (Best team) 03:28:56,99

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)