R. Meilutytė pateko į olimpinių žaidynių 50 m plaukimo krūtine rungties finalą.

Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė R. Meilutytė nesunkiai laimėjo antrąjį pusfinalio plaukimą. Ji nuotolį įveikė per 31,67 sekundės ir 0,27 sekundės aplenkė vokietę Julią Willers bei 0,34 sekundės - trečioje vietoje likusią vengrę Anną Sztankovics.

Šios trys plaukikės buvo greičiausios susumavus abiejų šios rungties pusfinalio plaukimų rezultatus.

Kvalifikaciniuose plaukimuose R. Meilutytė 50 m krūtine nuplaukė per 32,11 sekundės ir laimėjo penktąjį plaukimą, o bendroje įskaitoje tarp 32-jų dalyvių buvo trečia. Greičiau už mūsiškę plaukė dvi vengrės: A. Stankovič (32,02 sek.) ir D. Sebestyen (32,09 sek.).

200 m kompleksinio plaukimo rungtyje lietuvė nestartavo. Vėliau pranešta, kad ji nedalyvaus ir mišrioje estafetėje. Kas nutiko? LTOK atstovas su Rūta kalbėjo, kai ji olimpiniame kaimelyje atėjo į rinktinės vyr. gydytojo Daliaus Barkausko kabinetą. „Suskaudo petį, sunku plaukti peteliške, todėl teko atsisakyti 200 m kompleksinio plaukimo. Taupydami jėgas 50 m plaukimo krūtine pusfinaliui, kuris vyks šį vakarą, pasitarę su treneriu, nusprendėme nedalyvauti ir estafetėje. Plaukdama krūtine skausmo nejaučiu, manau, kad viskas bus gerai. Žaidynėse dar dalyvausiu 100 m varžybose krūtine ir laisvu stiliumi“, - sakė R. Meilutytė.

Sėkmingai pirmąją varžybų dieną startavo ir į pusfinalį patekęs Paulius Grigaliūnas.

Paulius 100 m krūtine atrankoje įveikė per 1 minutę 3,50 sekundės ir penktajame plaukime buvo penktas, o bendroje įskaitoje tarp 37-ių dalyvių užėmė dvyliktąją vietą.

Tačiau į finalą lietuviui patekti nepavyko. Sekmadienį pusfinalyje P. Grigaliūnas nuotolį nuplaukė per 1 minutę 3,39 sekundės ir pirmajame pusfinalio plaukime buvo septintas, o bendroje įskaitoje tarp 16 dalyvių liko tryliktas.

Greičiausiai pusfinalyje šį nuotolį plaukė rusas Antonas Čupkovas (1:00,84), Carlosas Claverie'sas (1:01,71) iš Venesuelos ir japonas Ippei Wanatabe (1:02,00).

Nepasisekė Povilui Strazdui, kuris 400 m laisvu stiliumi kvalifikacijos trečiajame plaukime sugaišo 3 minutes 55,62 sekundes ir buvo ketvirtas, o bendroje įskaitoje liko devintas tarp 29-ių dalyvių ir į pagrindinį finalą nepateko. Iki išsvajoto aštuntuko jam pritrūko vos 0,3 sekundės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)