Išėjusias į aikštę komandas pasitiko pliaupiantis lietus, todėl futbolininkams prireikė daugiau nei 10 minučių prisitaikyti prie oro sąlygų. Iniciatyva rungtynių pradžioje priklausė ilgiau kamuolį kontroliavusiems aikštės šeimininkams, tačiau pirmieji progą įvarčiui sukūrė svečiai.

12-ąją minute Karolis Chvedukas puikiai vieną prieš vartus išvedė Tomą Radzinevičių, bet puolėjas savo šanso neišnaudojo, stipriu smūgiu pasiųsdamas kamuolį virš vartų. „Atlantas“ atsakė pavojingu išpuoliu, kurio metu Gerardas Žukauskas tolimu šūviu į artimą kampą privertė padirbėti Džiugą Bartkų greitos atakos metu.

Dar po minutės žaibišką išpuolį surengė „Sūduva“. Dar vienos auksinės progos neišnaudojo T. Radzinevičius. Laisvas krašte likęs Valentinas Baranovskis tiksliu perdavimu baudos aikštelėje surado rezultatyviausią komandos puolėją, bet į vartus pasiųstą kamuolį šuoliu į kampinį nukreipė Mantas Galdikas.

Įmušti suvalkiečiams padėjo pats „Atlantas“. 16-ąją minutę pakėlus kampinį, nesėkmingai sužaidė vartininkas, nepasiekęs aukšto perdavimo ir Antons Jemelins, galva nukreipęs kamuolį į savo vartus. Atrodė, kad prie kamuolio suskubę klaipėdiečiai sugebėjo išsigelbėti iki kamuoliui kertant vartų liniją, tačiau rungtynių arbitras parodė į aikštės vidurį, įskaitydamas įvartį.

Po įvarčio žaidimas išsilygino. Uostamiesčio komanda kėlė porą kampinių prie „Sūduvos“ vartų, tačiau svečių gynėjai klaidų nedarė. 28-ąją minutę trečiąsyk galėjo pasižymėti T. Radzinevičius. V. Baranovskis puikiu klaidinančiu judesiu paguldė varžovą, įsiveržė į baudos aikštelę ir tiksliai jam perdavė kamuolį, tačiau puolėjas vėl nesugebėjo įveikti puikiai sužaidusio M. Galdiko.

Kėliniui baigiantis, „Sūduva“ išnaudojo dar vieną standartinę situaciją. Po kampinio aukščiau už visus iššoko Maximiliano Ugge ir smūgiu galva pasiuntė kamuolį į tinklą padvigubindamas rezultatą.

Po pertraukos komandos apsikeitė atakomis, kurių metu galėjo pasižymėti Rolandas Baravykas, kurio tolimą smūgį atrėmė D.Bartkus bei Valentinas Baranovskis, įsigudrinęs nepataikyti į vartus iš puikios pozicijos, kai sulaukė perdavimo iš baudos aikštelėje tris gynėjus prie savęs sutraukusio T. Radzinevičiaus.

Iki tol puikiai varžovų atakas stabdžiusi „Sūduva“ subyrėjo kėlinio viduryje. 63-ąją minutę po kampinio gynėjams nepavykus išmušti kamuolio, jis nukrito tik ką aikštėje pasirodžiusiam Ovidijui Verbickui. Saugas atliko tikslų perdavimą A. Jemelinui, kuris ištaisė pirmoje dvikovos pusėje savo padarytą klaidą ir sušvelnino rezultatą.

Po įvarčio įgavęs papildomų jėgų „Atlantas“ metėsi į priekį ir jau po keturių minučių darsyk nuliūdino svečius. Po perdavimo iš kairės, kamuolys nukrito Mariui Papšiui. Aktyviai žaidęs futbolininkas puikiu smūgiu iš maždaug 25 metrų išnaudojo pasyviai sužaidusių gynėjų dovaną.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, aktyviai sirgalių palaikomi aikštės šeimininkai pakilo į lemiamą šturmą. M. Papšys perėmė kamuolį ir įsiveržė į baudos aikštelę, bet labai drąsiai sužaidęs Vilmantas Bagdanavičius krisdamas išmušė kamuolį iš po saugo kojų. Tribūnų reikalauto 11 m. baudinio teisėjas neskyrė.

M. Papšys galėjo tapti rungtynių didvyriu, tačiau jo puikų baudos smūgį po pražangos 87-ąją minutę, atrėmė dar puikiau sužaidęs D.Bartkus. Tačiau iškart po to, kampinio metu, „Sūduvos“ vartininkas suklydo, kumščiais nepataikydamas į kamuolį. Jo laimei, nugara į vartus stovėjęs Evaldas Razulis progos neišnaudojo, smūgiuodamas aukštai virš vartų.

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vilniaus „Žalgiris“23157156:1052
2.Trakų „Trakai“23127442:2143
3.Pakruojo „Kruoja“22116545:2239
4.Marijampolės „Sūduva“23116644:2639
5.Klaipėdos „Atlantas“2397748:2734
6.Panevėžio „Ekranas“2387834:3031
7.„Klaipėdos granitas“2368928:3626
8.Gargždų „Banga“22651117:2423
9.Šiaulių „Šiauliai“23721431:3923
10.Alytaus „Dainava“2311218:1174

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N. Tokičius („Šiauliai“) – 12, Elivelto („Ekranas“) ir L. Kochanauskas („Trakai“) – 10 įvarčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)