Praėjusių metų analogiško turnyro antrosios vietos nugalėtoja Vilniaus teniso akademijos auklėtinė Paulina Bakaitė merginų iki 16 metų amžiaus grupės ketvirtfinalio mače rezultatu 7:6 (7:3), 6:1 įveikė treniruočių partnerę Gabiją Buenanjo. Pusfinalyje P. Bakaitė priešininke bus Katerina Paulenka, kuri į pagrindinį turnyrą pateko po kvalifikacijos barjero.

Vaikinų iki 16 metų amžiaus grupėje pusfinalio mačuose išvysime net tris lietuvius. Vilniaus teniso akademijos auklėtinis Robertas Vrzesinskis 7:6 (8:6), 4:6, 6:4 nugalėjo Domantą Šakinį. Jo priešininku pusfinalyje bus kitas lietuvis Emilis Rusakevičius, kuris ketvirtfinalio mače rezultatu 6:1, 6:1 pranoko vardinį kvietimą į turnyrą gavusį Augustą Onaitį.

Šiaulių teniso mokyklos auklėtinis pirmasis pagal skirstymą turnyre Tomas Vaišė ketvirtfinalyje rezultatu 3:6. 7:6 (7:1), 6:2 palaužė Baltarusijos tenisininko Artiomo Čerkasau pasipriešinimą ir pusfinalyje susitiks su kitu baltarusiu Aleksandru Liaolenka.

Vaikinų ir merginų amžiaus grupėse iki 14 metų Lietuvos tenisininkams į pusfinalį iškopti nepavyko.

Dvejetų turnyro pusfinalio kovose taip pat žais net keletas lietuvių porų. Vaikinų amžiaus grupėje iki 14 metų pusfinalyje varžysis Luko Saulio ir Mato Supranavičiaus pora bei Gusto Dersono ir Sauliaus Petrusevičiaus duetas. L. Saulis su M. Supranavičiumi susitiks su Lenkijos atstovais Adamu Kwiatkowskiu ir Macieju Zomberiu, o G. Dersono ir S. Petrusevičiaus priešininkai pusfinalyje bus Michailas Matuszewski ir Patrykas Nielacny (Lenkija).

Vaikinų amžiaus grupės iki 16 metų dvejetų turnyre varžytis liko vienintelė lietuvių pora. S. Norvaišis ir E. Rusakevičius susitiks su Baltarusijos tenisininkais Martinu Borisiukiu ir Kirilu Jarmošuku.

Merginų iki 16 metų dvejetų turnyro pusfinalyje Vilniaus teniso akademijos auklėtinės P. Bakaitė ir G. Zykutė susikaus su baltarusėmis Julija Hatuka ir Palina Padabed, o Šiaulių teniso mokyklos auklėtinės Iveta Daujotaitė ir Auksė Mačiulaitytė išmėgins savo jėgas su Karina Dudko ir Katerina Paulenka.

Tarptautinio Europos teniso asociacijos turnyro „Vilniaus teniso akademijos taurė 2014” vienetų ir dvejetų pusfinalio mačai numatyti ketvirtadienį, o finaliniai susitikimai bus žaidžiami penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)