Šias metais žurnalistų regatoje Kuršių mariose dalyvavo vos šešios komandos. Visos jos plaukė sportinėmis RS-280 klasės jachtomis.

Ingtriga buvo sąlyga, kad jachtą vairuoti gali tik žurnalistų komandos narys, o ne patyręs kapitonas. Kuršių mariose pūtė labai silpnas vėjas, kuris nuolat keitė krytį, todėl visų jachtų įguloms reikėjo didelių pastangų pasiekti finišą.

Kapitono Simo Kerino vadovaujama naujienų portalo DELFI komanda, plaukusi jachta „Hornas“, pirmame plaukime itin sėkmingai startavo, užtikrintai išsiveržė į antrą vietą ir ją išsaugojo iki finišo.

Antrame plaukime startas nebuvo toks sėkmingas – DELFI komanda beveik visą distanciją plaukė ketvirta. Tačiau iki finišo likus keliolikai metrų taktikiniai komandos ir kapitono sprendimai bei šiek tiek dvelktelėjęs vėjas padėjo DELFI išsiveržti į trečiąją vietą. Galutinėje įskaitoje DELFI komanda užėmė trečiąją vietą.

Antrą vietą iškovojo jachta „Raganosis“ plaukę žurnalo „Vėjo“ komanda. Jachtą vairavo patyręs kapitonas Osvaldas Kudzevičius, nors sąlygose ir buvo nurodyta, kad jachta turi paklusti neprofesionalų buriuotojų – žurnalistų rankoms.

„Raganosis“ pirmame plaukime užėmė trečiąją vietą, o antrajame – antrąją, todėl ir galutinėje įskaitoje iškovojo antrąją vietą.

Ant nugalėtojų pakylos lipo „Verslo žinių“ komanda, plaukusi jachta „Arabela“, kurios kapitonas – Raimondas Šiugždinis. „Arabela“ ir pirmame, ir antrame plaukime pirmoji kirto finišo liniją.

Už prizininkų pakylos liko LRT, TV3 ir Lietuvos sporto žurnalistų „Press“ komandos. Žurnalistų regata Kuršių marių yra vienas Lietuvos žurnalistų regatos etapų, kurių yra trys.

Pirmasis pavasarį vyko Kauno mariose, antrasis – vasarą Kuršių mariose, trečiasis rudenį vėl vyks Kauno mariose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)