Jis mokė vaikus plaukti, aiškino elgesio vandenyje pagrindus ir praktiškai demonstravo kaip tai reikia daryti.

„Labai džiaugiamės, kad Lietuvos plaukimo federacija atsiliepė į kvietimą padėti vaikams. Aš ir pati sužinojau daug naujo“, – sakė VO „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centro „Duok ranką“ vadovė Lina Gedmintienė.

Daugkartinis Lietuvos plaukimo čempionas ir prizininkas E. Apčinikovas sulaukė daug vaikų klausimų apie tai, kaip gelbėti skęstančiuosius, ką daryti, jei sutraukia mėšlungis. Be to, jis aiškino kvėpavimo vandenyje ypatumus, kojų ir rankų judesių pagrindus, leido plaukimo malonumą pajusti visiškai plaukti nemokantiems vaikams.

Pats 23 metų E. Apčinikovas sportavo 15 metų, o dabar nutarė tapti treneriu, baigė Lietuvos sporto universitetą ir neseniai gavo stipendiją gilinti žinias Budapešte (Vengrija).

„Norime, kad Lietuvoje žmonės neskęstų taip dažnai, kaip žūva autoavarijose. Išmokti plaukti sunkiausia socialiai remtiniems vaikams, kuriems sunku patekti į baseiną. Todėl ir kilo idėja padėti prie ežero stovyklaujantiems Vilniaus vaikų dienos centro vaikams“, – sakė Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.

Be kita ko, Lietuvos plaukimo federacija trečius metus iš eilės dalyvauja Lietuvos Respublikos vyriausybės patvirtintoje bendrojo lavinimo mokyklų vaikų mokymo plaukti programoje.

Ši programa patvirtinta 2008 m., jos tikslas – suvienyti įvairių institucijų potencialą, kuo veiksmingiau panaudoti turimą mokymui plaukti reikalingą infrastruktūrą ir žmogiškuosius išteklius, kad būtų išmokyta kuo daugiau šalies mokinių plaukti ir saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens.

Vykdydama projektą „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“, už KKSD skirtą finansavimą LPF įsipareigojo išmokyti plaukti 945 vaikus. Plaukimo pamokos vyks 18 baseinų. Mokyme dalyvaus 70 trenerių. Tai diplomuoti sporto specialistai, turintys ne mažiau kaip 3 metų mokymo plaukti darbo stažą.

Pamokose dalyvaus vaikai iš 21 savivaldybės. Prioritetas bus teikiamas mokykloms, kurios yra atokiau nuo baseinų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)