Penktadienį surengtame lygos pristatyme LTKA prezidentas Giedrius Dranevičius pažymėjo, kad lenkai 2001 metais pirmieji ėmė rengti nacionalinės lygos varžybas ir iš to gavo labai daug naudos. Dabar kaimynai yra beveik nenugalimi per prestižines Europos ir pasaulio taurės varžybas.

Specialiai į LNKL atidarymą atvykęs Europos tradicinės karatė federacijos (ETKF) viceprezidentas lenkas Wlodzimierzas Kwiecinskis teigė, kad jo gimtinėje nacionalinės lygos varžybos yra prestižinis karatistų turnyras, kuriame kovoja geriausi iš geriausiųjų.

LNKL tarpusavyje kovos pagal pastarųjų trejų metų rezultatus LTKA atrinkti 8 geriausi šalies karatė meistrai. Jie varžysis kite, kata ir kumite rungtyse, o nugalėtojas paaiškės po paskutiniojo etapo, kai bus susumuoti taškai.

"Būna, kad sportininkas per čempionatą atsitiktinai pralaimi vieną kovą ir jo pasirodymas baigiasi, - sakė G.Dranevičius. - LNKL sistema leis išvengti tokių nesklandumų. Renginys bus dinamiškas ir truks apie pusantros valandos. Todėl jis turėtų patikti ir karatė ne itin besidomintiems žmonėms. Planuojame, kad varžybos ateityje vyks ne uždarose patalpose, kad jas galėtų pamatyti kuo didesnis būrys žmonių. Sportininkai turėtų kovoti aikštėse arba ant scenos".

LNKL nugalėtojai gaus galimybę dalyvauti Europos ir pasaulio taurės varžybose.

W.Kwiecinskis kaip vieną iš rimtų kandidatų į tarptautines varžybas įvardijo 2004 metų pasaulio vicečempioną Rytį Bublevičių. Pats sportininkas džiaugėsi, kad LNKL suteiks galimybę įgyti daugiau patirties, nes iki šiol per metus būdavo tik 1-2 rimtos varžybos.

Pirmajame LNKL etape balandžio 23 dieną 18.30 val. Vilniaus A. Kulviečio vidurinėje mokykloje kovos šie aštuoni sportininkai: Rytis Bublevičius (3 danas), Giedrius Švetkauskas, Justas Ivanauskas, Mindaugas Butkus, Šarūnas Kondratas, Darius Balčiūnas (visi - 1 danas), Sergejus Kornejevas ir Piotras Petrovskis (abu - 2 kju).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją