„AC Milan“ futbolo stovykloje dalyvausiantis buvęs profesionalus futbolininkas, turintis ilgalaikę vaikų trenerio patirtį, neslepia entuziazmo ir teigia ypač laukiantis galimybės įvertinti Lietuvos jaunųjų futbolininkų pajėgumą. „Mane, kaip trenerį, ypač domina vaikų techninio pasirengimo sritis, apie tai esu parengęs ir mokslinį darbą, tad bus ypač įdomu palyginti vaikų iš Lietuvos ir Italijos sugebėjimus“, – sako A. Capobianco.

„AC Milan“ klubo techninis direktorius, kalbėdamas apie Lietuvos futbolo perspektyvas, akcentuoja jaunųjų talentų ugdymą. „Esu susipažinęs su Lietuvos futbolu ir tikiu, kad šalies rinktinė turi šansų ateityje patekti tiek į Europos, tiek į pasaulio čempionatus. Vis dėlto siekiant teigiamų pokyčių, privalu susitelkti ir imtis konkrečių priemonių. Tiesiausias kelias į pergales ir bilietas į pasaulio čempionatą – talentingų vaikų ugdymas. Vaikų sugebėjimai ankstyvame amžiuje visose pasaulio valstybėse yra praktiškai vienodi, tad pagrindinį vaidmenį užima treniruotėse naudojama metodologija“, – teigia techninis direktorius iš Italijos.

„Jau ne vienerius metus „AC Milan“ bendradarbiauja su Lietuva – šiemet jau ketvirtą kartą kartu rengiama stovykla vaikams, o nuo praėjusio rudens Vilniuje veikia oficiali „AC Milan“ futbolo mokykla „Talentų futbolo akademija“. Tačiau svarbiausia yra tai, kad šalims bendradarbiaujant, yra perduodama mūsų patirtis Lietuvos treneriams, kurie toliau sėkmingai tęsia darbą su vaikais. Per ketverius metus treneriai iš Lietuvos, su kuriais dirba „AC Milan“, yra perpratę mūsų sistemą ir sėkmingai ją pritaiko praktikoje“, – pasakoja A. Copobianco.

Į „AC Milan“ jaunimo futbolo ir anglų kalbos stovyklą registruotis galima adresu www.tfamilanas.lt.

Apie stovyklą:

„AC Milan“ dienos jaunimo vasaros stovyklos (trunkančios kasdien nuo 9:00 iki 18:00) yra oficialios futbolo klubo „A. C. Milan“ rengiamos stovyklos, kurios apima Italiją bei daugiau negu 30 šalių visame pasaulyje. Stovyklos yra skirtos skirtingus futbolo įgudžius turintiems berniukams ir mergaitėms nuo 6 iki 17 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)