T. Kaliakinai tai buvo trečioji pergalė iš eilės šį sezoną, M. Utkinas laimėjo pirmąkart.

Šio sezono lyderis pirmąjį ratą įveikė pirmoje vietoje, tačiau dar po 21 kilometro priekyje jau buvo Donatas Šertvytis. Lemiamą atkarpą M. Utkinas laimėjo daugiau nei 30 sekundžių persvara, kuri garantavo pergalę šiame etape.

D. Šertvytis lemiamą trečiąjį ratą pralaimėjo ne tik M.Utkinui, tačiau ir antroje vietoje likusiam Mariui Bernatoniui, trečią poziciją užėmusiam Domui Manikui bei pirmąkart šiemet varžybose dalyvavusiam Lietuvos biatlono rinktinės treneriui, šešių olimpinių žaidynių dalyviui, dukart pasaulio prizininkui Imarsui Briciui. Pastarajam iki apdovanojimų pakylos pritrūko vos trijų sekundžių.

„Taip jau atsitiko, kad dviese su Donatu pabėgom, o trečiajame rate jis prasidūrė padangą ir man konkurencijos nebesudarė. Lengva nebuvo, tačiau jėgų rezervą dar buvau pasilikęs, nes tikėjausi, jog M.Bernatonis arba Edgaras Kovaliovas mane dar prisivys“, – įspūdžiais po finišo dalijosi nugalėtojas.

Biatlono atstovų buvo ir moterų varžybose – ketverių paskutinių olimpinių žaidynių dalyvė, pastaruoju metu sportinę biatlonininkės karjerą sustabdžiusi Diana Rasimovičiūtė Molėtuose nuo nugalėtojos atsiliko aštuoniomis minutėmis bei liko trečia.

„Molėtų etapas yra vienas sudėtingiausių mūsų taurės etapų, todėl jam reikalingas išskirtinis pasiruošimas. Kaip ir bet kurioje kitoje vietoje, tokie sunkumai vienų dalyvių yra mėgstami, kitų – ne. Šiais metais visuose trijuose etapuose pasiekėme dalyvių rekordus – liko tą patį padaryti ir likuosiuose etapuose“, – apie Belvilio trasą sakė renginio organizatorius Arūnas Daugirdas.

Po finišo dalyvius sveikino projektas „Beatles-Jazz“ bei prieš apdovanojimų ceremoniją prasidėjusi siaubinga liūtis. Ketvirtas šio sezono etapas rugpjūčio 17 dieną bus surengtas Ignalinoje.

Moterų prizinis trejetas:

1. Tatjana Kaliakina	Sietyno SM, FOCUS 	2:21:28.76
2. Kristina Noreikienė FOCUS Vilnius 2:29:23.45
3. Diana Rasimovičiūtė-Brice Instinktas-Vilimeksas 2:29:50.80

Vyrų prizinis trejetas:

MTB dviračių taurė Molėtuose

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)