Į Prezidento taurės varžybas šiemet užsiregistravo ir 7 ATP ketvirto šimtuko žaidėjai - belgas Arthuras de Greefas (ATP 305), austras Bastinas Trinkeris (ATP 353), Moldovos tenisininkas Maksimas Dubarenka (ATP 361), prancūzas Enzo Couacaudas (ATP 373), ispanas Oriolas Roca Batalla (ATP 380), italas Claudio Fortuna (385) ir čilietis Cristobalas Saavedra-Corvalanas (ATP 391).

Lietuvos teniso sąjungos prezidentas ir turnyrą organizuojančios Vilniaus teniso akademijos vadovas Ramūnas Grušas teigia, jog šiais metais turnyre neabejotinai išvysime daug aukšto lygio mačų. Dėl prezidento taurės kovos ir grupelė Lietuvos tenisininkų, tačiau pernai Prezidento taurę laimėjęs Lietuvos tenisininkas Laurynas Grigelis šiemet ginti nugalėtojo titulo į Vilnių negrįš.

„Laurynas pasirinko ant kietos dangos vykstančius turnyrus. Gaila, tačiau tikrai galima jį suprasti - tenisininkas ruošiasi atvirų JAV pirmenybių kvalifikacijai. Prezidento taurės turnyras gi, žaidžiamas ant grunto dangos, į šiuos pasirengimo planus niekaip netelpa“.

Kalbėdamas apie paskelbtą dalyvių sąrašą R. Grušas sako, kad jis dar gali gerokai skirtis nuo sąrašo žaidėjų, kuriuos bus galima iš tiesų išvysti Vilniuje.

„Tenisininkai dažnai registruojasi į kelis tos pačios savaitės turnyrus. Ir tik vėliau pasirenka į kurias varžybas vykti. Todėl mums, matyt, labiau reiktų žiūrėti ne į pirminius Vilniaus turnyro dalyvių sąrašus, o į kitą savaitę Estijoje vyksiančio „Futures“ serijos turnyro lenteles. Manau, kad didžioji dalis žaidėjų iš Estijos trauks į Lietuvą“, - aiškino R. Grušas.

XXV-as Prezidento taurės turnyras Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne vyks liepos 28 - rugpjūčio 2 dienomis.

Pirmas turnyras Lietuvos Prezidento taurei laimėti Lietuvoje buvo surengtas 1931 metais. Iki 1938 metų Lietuvos teniso sąjunga surengė keturis tokius turnyrus. Tradicinėmis šios varžybos tapo Lietuvai atkūrus nepriklausomybę. Jų organizavimas Lietuvos teniso sąjungos iniciatyvą atnaujintas 1994 metais.

Šių metų turnyre žais daugiau nei 50 tenisininkų iš daugiau kaip 20 šalių. Šis turnyras yra didžiausias ir seniausias Baltijos šalyse ir yra vienintelis profesionalų vyrų teniso renginys Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)