Nepaisant konkurencijos bėgimo trasoje, merginos vienu klausimu turi bendrą nuomonę – karštyje bėgti reikia atsakingai. Staiga šoktelėjęs termometro stulpelis nesumažino bėgimo entuziastų noro treniruotis ir dalyvauti varžybose. Pačios dukart per dieną sportuojančios bėgikės pataria, kaip tokiu oru išvengti nelaimės.

„Su saule juokauti negalima. Kai toks karštis, stengiuosi bėgioti anksti ryte arba vėlai vakare, kai oras nėra maksimaliai įšilęs. Trasoje kas kelis kilometrus prisimėtau vandens buteliukų, su savimi pasiimu mažą, patogią gertuvę“, - sakė sako M. Vilčinskaitė.

„Aš tokiu oru bėgioju su kepure, ieškau pavėsio, geriu daug skysčių. Rankoje nešuosi buteliuką. Tai nėra patogu, bet taip reikia. Kažkam gal ir kepurė ant galvos yra nepatogu ar negražu. Nereikia žiūrėti į grožį. Reikia tausoti sveikatą, o kepurė tokiu oru gali išgelbėti nuo nelaimės“, - pritarė ir V. Žūsinaitė.

Abi bėgikes galėsime išvysti šį šeštadienį, penktame 10 km bėgimo taurės etape Vilniuje. Varžybų pradžia – 11.00 val. Bėgimo startas – Jasinskio g. 16.

Varžybų programa:

9.00 val. - registracija, numerių atsiėmimas
11.00 val. - vaikų bėgimas
11.15 val. - 2,5 km FUN RUN startas
11.30 val. - 5 km startas
12.15 val. - 10 km startas
12.20 val. - 5 km apdovanojimai
13.10 val. - 10 km apdovanojimai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)