Arūnas Grigalauskas, Lietuvos paplūdimio teniso asociacijos vadovas, teigia besitikintis, kad pirmas blynas neprisvils, o ateityje Palangos paplūdimio aikštelėse bus galima išvysti ir pirmo ryškumo šios teniso atmainos žvaigždžių.

„Tarptautinė teniso federacija mūsų turnyrui šiemet suteikė ketvirtą kategoriją. Per kelis metus norime gauti pirmą ar bent antrą kategoriją. Tam, kad į Palangą galėtumėme pasikviesti pajėgesnius žaidėjus“, – teigia A. Grigalauskas.

Palangos mero taurės turnyre šiemet dalyvaus 25 vyrų ir 16 moterų porų.

Anot A. Grigalausko, šis turnyras stipriausiems Lietuvos paplūdimio tenisininkams leis geriau pasirengti liepos viduryje Maskvoje vyksiančiam pasaulio čempionatui. „Paplūdimio teniso virusas Lietuvoje pradėjo plisti neseniai, bet jau turime kelis žaidėjus, galinčius pasigirti ITF reitingais. Štai, pavyzdžiui, Jurgis Rudgalvis ir Skirmantas Mačinskas neseniai tapo vyrų dvejetų, o Evelina Abaravičiūtė ir Luidži Pakula mišrių porų varžybų nugalėtojais turnyre Estijoje“.

Paplūdimio tenisas koją į Palangą žada įkelti ilgam. Jau artimiausiomis dienomis paplūdimyje prie tilto bus atidarytos dar trys naujos šiam žaidimu tinkamos aikštelės.

„Manau, kad kasmet sulauksime vis daugiau žmonių, norinčių išbandyti šį sportą. Paplūdimio tenisas yra demokratiška sporto šaka, turinti teniso, paplūdimio tinklinio, badmintono elementų. Iš varžybų rezultatų matome, kad ji suniveliuoja žaidėjų amžių – patyręs vyresnio amžiaus žmogus čia gali nesunkiai laimėti ir prieš daug geriau fiziškai pasiruošusį jaunuolį“, – pasakoja A. Grigalauskas.

ITF paplūdimio teniso turnyras Palangos mero taurei laimėti vyks liepos 5-6 dienomis. Varžybos prasidės 10 valandą.

Lietuvos paplūdimio teniso asociacija yra Lietuvos teniso sąjungos narė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)