Stadiono projektavimo ir statybos konkurse dalyvavo „Ogmios centro“, „Gamapolio“ ir „Ogmios real estate“ konsorciumas bei „Žalgirio sporto arenos“ ir „YIT Kaustos“ susivienijimas, tačiau galutinį pasiūlymą pateikė tik pastarasis.

„Žalgirio sporto arena“ paraišką konkursui pateikė tuomet, kai dar priklausė Ūkio banko grupei. Pernai kovą „Žalgirio sporto areną“ bei ŽSA įmonių grupę, kuriai priklauso Vilniaus centre esantis apleistas „Žalgirio“ stadionas ir šalia jo esantis sklypų kompleksas, iš Ūkio banko kartu su apdraustais įsipareigojimais perėmė Šiaulių bankas.

2012 metų pabaigoje paskelbusi konkursą, Vilniaus valdžia ieškojo bendrovės, kuri suprojektuotų ir pastatytų naują, ne mažesnį kaip 10 tūkst. vietų futbolo stadioną, įrengtų jo infrastruktūrą, o savivaldybė už jį išsimokėtų per 10 ar daugiau metų.

Skelbta, kad stadionas pagal Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) klasifikaciją būtų ketvirtos kategorijos, o vieno žiūrovo vietos kaina nebūtų didesnė kaip 2,5 tūkst. eurų (8,6 tūkst. litų). Pagal UEFA reikalavimus toks stadionas turi turėti mažiausiai 8 tūkst. vietų - tokiu atveju jis kainuotų ne daugiau kaip 69 mln. litų.

Šiaulių banko valdybos narys Donatas Savickas BNS teigė, kad konkursas nutrauktas Vilniaus savivaldybės iniciatyva ir šį sprendimą galėjusių lemti priežasčių nekomentavo.

„Mes savivaldybės sprendimą gerbiame ir žiūrime, ką darysime toliau. Sprendimą dalyvauti konkurse priėmė anksteni bendrovės savininkai (Ūkio bankas - BNS), mes kurį laiką šiame procese taip pat dalyvavome (...) Artimiausiu metu bandysime tas teritorijas pardavinėti“, - BNS sakė D. Savickas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)