„Jau seniai galvojau apie šią veiklą, tačiau nesiryždavau pradėti. Dabar kai bėgimas tapo labai populiarus ir gatvės pilnos bėgiojančių, pastebiu, kad ne visi tai daro techniškai, taip ir norisi susistabdyti ir duoti keletą patarimų. Manau, kad per visus treniravimosi metus sukaupiau pakankamai patirties, kuria galiu pasidalinti su žmonėmis, norinčiais bėgioti ir sveikai gyventi“, - teigia Lietuvos rekordininkė V. Žūsinaitė.

Pasak lengvaatletės, bėgimas yra sportas, kuriuo gali užsiimti bet kas, tačiau labai svarbu nepulti „stačia galva“ ir protingai paskaičiuoti savo galimybes, palaipsniui pripratinti savo organizmą prie bėgimo, nes tik tada jis teiks malonumą. Geriausia bėgioti ne vienam ir su profesionalia priežiūra.

„Kai pradėjau bėgioti, negalėjau be sustojimo nubėgti net 2 kilometrų, bet šalia turėjau žmogų, kuris mane skatino ir aš net sustojusi vėl pradėdavau bėgti. Kūno kultūros mokytojas Raimundas Soraka man negailėjo patarimų ir po truputį pratino prie bėgimo. Jam esu dėkinga už tai, kad pamilau bėgimą ir jis tapo mano gyvenimo dalimi“, - prisiminė viena pajėgiausių Lietuvos stajerių.

Anot V. Žūsinaitės, nėra nieko geriau kaip bėgti gryname ore, klausytis gamtos ir stebėti besikeičiančius vaizdus. Net ir šaltuoju metu lauke besitreniruojanti bėgikė atviravo, kad ant bėgimo takelio yra užlipusi vos keletą kartų, kai buvo traumuota.

„Ant takelio bėgti yra žymiai lengviau, todėl po traumų esu kelis kartus tai dariusi. Tačiau toks bėgimas kenkia bėgimo technikai, nes po kojomis nejaučiamas žemės pagrindas. Niekada nesupratau žmonių, kurie net ir geru oru, renkasi bėgimo takelį. Neseniai buvau sporto klube ir kol dariau raumenų stiprinimo pratimus ant takelio bėgo mergina. Lauke puikus oras, saulė šviečia, paukščiai čiulba, o ji trypčioja ant takelio žvelgdama į sieną“, - šypsojosi pašnekovė.

Paklausta, koks yra pagrindinis jos treniruočių tikslas, lengvaatletė aiškina, kad nuo mokyklos laikų dauguma žmonių nemėgsta bėgimo, nes juos versdavo bėgti greitai be jokio pasiruošimo. Tai yra didelis stresas organizmui, kuris suformavo bėgimo baimę. Protingai treniruojantis kiekvienas supras, kad bėgimas yra puikus būdas atsikratyti streso, pagražinti kūną ir ugdyti valią. Treniruočių pagalba, bėgikė nori padėti žmonėms suprasti bėgimo naudą, patarti rūpimais klausimais, kad bėgimas teiktų malonumą.

„Nuo tada kai patekau į Lietuvos bėgikų elitą, sulaukiu nemažai prašymų patarti įvairiais bėgimo klausimais ir džiaugiuosi, kad man tai puikiai sekasi. Žmonės po kurio laiko parašo ir padėkoja, kad mano patarimai buvo veiksmingi. Pastebėjusi, kad žmonėms trūksta informacijos ir gerų patarimų apie bėgimą, 2012 metais „Facebook“ socialiniame tinkle įkūriau bėgimo entuziastų grupę „Maratonščikai“. Šiuo metu grupė vienija daugiau nei 1000 ištvermės sporto mėgėjų bei profesionalų“, - džiaugiasi daugkartinė Lietuvos čempionė.

V. Žūsinaitė šiuo metu renka pradedančiųjų grupę vasaros treniruotėms, tačiau pasak pašnekovės, treniruotės bus vykdomos ir šaltuoju metų laiku.

Daugiau informacijos ir registracija asmeninėje V. Žūsinaitės svetainėje (zusinaite.lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)