Sportinių jachtų grupėje pirmą vietą iškovojo jachtos „EsoX“ įgula (kapitonas Rimantas Stropus), antra vieta atiteko jachtai „Regina“ (kapitonas – Albertas Lukšys).

Trečioje pozicijoje - jachta „Moredo“ (kapitonas – Audrius Jasinskas).

Klubinių jachtų grupėje pirmą vietą užėmė jachta „Aphrodite“ (kapitonas – Anatolijus Dmitriščiukas), antrą – „Pelėda“ (Darius Bartkėnas), trečią – „Festina“ (Tomas Kavaliauskas).

Specialusis prizas skirtas jachtos „Eglė“ įgulai, kuri didžiąją pirmo etapo dalį „sėdėjo“ ant seklumos, tačiau antrame etape neprarado ryžto ir atplaukė antra.

Šių metų regatos maršrutas buvo kiek kitoks nei ankstesniųjų: regata buvo ne vieno etapo kaip iki šiol, o susidėjo iš dviejų – dieninio Klaipėdos ir naktinio Nidos. Klaipėdoje Kruizinių laivų terminale startavo 18 jachtų plaukė iki Nidos. Ten pasiruošė nakties etapui, o startavę 23 valandą varžėsi atgal iki Klaipėdos uosto, kurį pasiekė paryčiais.

„Pirmas etapas buvo iš tiesų ilgesnis nei galėjome prognozuoti – plaukiant į Nidą pūtė lengvas pietų krypčių vėjas, jachtos visą kelią iki Nidos laviravo. O vidutiniškai viena jachta nuo starto iki finišo pirmame etape užtruko apie 9 valandas. Tai iš tiesų rekordiškai daug“, – pasakojo pats regatoje su savo įgula plaukęs vienas iš naktinės regatos organizatorių Vilius Tamkvaitis.

Anot jo, regatos metu ne viena jachta lengvai kliudė dugną – „sėdo“ ant seklumos, tačiau susitvarkė pačios – iš šalies pagalbos neprireikė.

„Naktinis etapas iš Nidos taip pat nebuvo paprastas – prognozuotas stiprus vėjas, lietus, šaltis. Manau, kad dalį svarsčiusiųjų dalyvauti regatoje tai galėjo atbaidyti. Bet saulės pasitikimas trumpiausią metų naktį ant vandens viską atperka. Nepaisant gąsdinančių oro prognozių, naktinis etapas buvo palyginti lengvas, ir buriavimo malonumą kiek trikdė tik nuolatinis lietus“, – sakė V. Tamkvaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)