„Labai džiaugiuosi, kad pavyko išplėšti pergalę iš varžovų estų. Laimėjimas „Laumas Open“ turnyre buvo labai reikalingas, siekiant pergalės bendroje įskaitoje. Prieš finalo ratą atsilikau net 6 taškais, bet pavyko išlaikyti ramų žaidimą ir išnaudoti varžovo klaidas“, – po varžybų sakė D. Dainys.

Turnyras vyko didžiausiame Latvijos diskgolfo aikštyne, Laumas gamtos parke. Šiemet parkas buvo pritaikytas aukštesnio lygio varžyboms ir daugelio etapų atstumai iki krepšių buvo pailginti, tačiau sportininkai greitai prisitaikė prie sunkesnių sąlygų ir pasiekė gana aukštus rezultatus.

Jaunimo divizione pirmą vietą užėmęs D. Dainys prieš finalo 9 krepšių ratą net šešiais taškais atsiliko nuo esto Antero Nooro. Visgi lietuviui pavyko žymiai geriau susidoroti su psichologiniu spaudimu finalo rate ir jį laimėti net 9 taškų skirtumu. A. Nooras užėmė antrą vietą, trečioje liko kitas atstovas iš Estijos Markas Eemilas Mustonenas.

Estams geriau sekėsi pagrindinėse atviro diviziono varžybose. Šios šalies atstovai iškovojo dvi pirmas vietas. Pirmą vietą užėmė Silveras Lattas, o antras buvo Anre Vooremaas. Lietuva taip pat neliko be prizinių vietų – turo bendroje įskaitoje pirmaujantis Gabrielius Gricius užėmė trečią vietą. Dar du lietuviai žaidė finalo aštuonete – Tadas Ūselis liko septintoje, o Mindaugas Pošius – aštuntoje vietoje.

„Meistrų“ varžybose (40 metų ir vyresni) vyko labai atkakli kova. Net po finalo rato du sportininkai turėjo vienodą taškų sumą. Parko šeimininkas Robertas Riekštinis sugebėjo pavyti rusą Josifą Jusimą. Iš karto po finalo vyko „staigios mirties“ peržaidimas, kurį pavyko laimėti labiau patyrusiam Rusijos atstovui. J. Jusimui, pretenduojančiam į aukščiausius apdovanojimus bendroje turo įskaitoje, tai buvo pirmas laimėtas turnyras šiais metais. Jis taip pat vienu tašku aplenkė bendroje įskaitoje iki tol pirmavusį lietuvį Darių Gricių, kuris turnyre Latvijoje tenkinosi trečia vieta.

Moterų divizione visa galva aukštesnė už konkurentes buvo sezono lyderė estė Maia-Ly Pihus. Antra vieta atiteko Elitai Šulcei, o trečią iškovojo kita latvė - Laura Daugavietė.

Gabrielius ir Darius Griciai taip pat sėkmingai pasirodė penktadienį rengtose porų varžybose, kuriose pasidalino antrą vietą su Latvijos pora G. Grundmaniu ir R.Riekštiniu (rezultatas – 53 metimai). Abi poros atsiliko dviem taškais nuo laimėtojų iš Estijos S. Lattu ir M. Kullu.

Kitas etapas vėl vyks Latvijoje. Jau kelintus metus iš eilės Baltijos šalių diskgolfo turas rugpjūčio pradžioje keliauja į Škuneniekų sodybą šalia Lejasciemio miestelio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)