Šių metų regatos maršrutas susidės iš dviejų etapų – Klaipėdos ir Nidos. „Įvedę šią naujovę tikimės, jog tai pritrauks daugiau dalyvių mėgėjų, o drauge ir padidins konkurenciją tarp ilgamečių dalyvių. Ligšiolinis maršrutas buvo varginantis – ne viena įgula pasitraukdavo iš trasos jos neįveikusi. Todėl šįmet įgulos buriuos iki Nidos, kur pasiruoš nakties etapui, o jo metu varžysis atgal iki Klaipėdos uosto. Tokie pokyčiai turėtų padrąsinti priimti regatos iššūkį mėgėjus buriuotojus“, – pokyčius komentuoja vienas iš regatos organizatorių Vilius Tamkvaitis.

Kasmetinėje naktinėje Joninių regatoje įprastai dalyvauja apie trisdešimt įgulų. Naktinės regatos dalyviai šiuo renginiu pažymi Joninių naktį, taip pasitikdami ilgiausią metų dieną, kuri simboliškai reiškia šviesą. Šviesa, anot tautosakos, simbolizuoja gyvybę, todėl Joninių šventė yra siejama su derlingumu, o Joninių šventimas – su žmonių pastangomis įveikti, perkalbėti gamtos stichijas. „Švyturio Joninių nakties regata“ kviečia buriuotojus likti ištikimiems tradicinėms Joninių šventimo tradicijoms ir ne tik perkalbėti, bet ir pažaboti vandens stichiją, įveikiant 2014 metų regatos maršrutą.

Sekmadienio, birželio 22 d. vakarą Klaipėdoje rengiamas regatos uždarymas bei nugalėtojų apdovanojimai.

„Švyturio Joninių nakties regata“ rengiama nuo 2009 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją