„Taip atsitiko, kad viena mokomoji stovykla baigiasi, o sekmadienį bus, kaip ir paskutinė stovyklos diena. Šios varžybos man bus kaip gera treniruotė arba kaip stovyklos akordas. Iš tikrųjų, šiek tiek padėjau organizuojant Druskininkų dviračių maratoną, pamačiau visą atmosferą, kurią buvau primiršęs, tas mane patraukė ir nusprendžiau, kad norėčiau dalyvauti Vilniaus maratone. Pakalbėjau su treneriu, palaiminimą gavau, kad galiu išmėginti savo jėgas tarp dviratininkų, tad sekmadienį būsiu tame dideliame dviračių mėgėjų ir profesionalų būryje“, – pokalbį pradėjo T. Kaukėnas.

– 63 kilometrų distancija. Tai daug ar mažai biatlonininkui?

– Jei žiūrėtumėm pagal trasų įveikimo laiką, tai yra daugiau nei dvigubai ilgiau, nei ilgiausia biatlono trasa, bet ne paslaptis, kad visi treniruojasi daugiau, kad įveiktų tą distanciją. Man tikrai nebus problema įveikti 63 kilometrus dviračiu, nes važiuojam ir gerokai ilgesnes atkarpas.

– Kodėl dviratis ir kodėl dviračių maratonas?

– Per žiemą slidės atsibosta, o vasarą dviratis yra puiki priemonė. Man labai patinka su dviračiu treniruotis – man vasarą tai nepakeičiama transporto priemonė. Lyginant su biatlonu, tai čia darbas yra visiškai kitoks, bet biatlonininkai treniruojasi su dviračiais. Ne išimtis ir aš. Mynimas yra kažkuo panašus į atsispyrimą slidėmis.

– Minėjai, kad tau tai bus treniruotė. Ar treniruočių metu sugebi tik dalyvauti, ar visada keli tikslą laimėti?

– Tikslo laimėti sau nekelsiu, nes aš esu biatlonininkas. Mano tikslas yra biatlonas, o šios varžybos bus paprasčiausias jėgų išbandymas. Aš žinau savo jėgas, tad varžysiuosi tik su pačiu savimi. Pabandysiu save įveikti.

– Po olimpinių žaidynių prabėgo nemažai laiko. Spėjai pailsėti?

– Vienas mėnuo buvo laisvesnis, be treniruočių stovyklų, be įtempto grafiko, be griežto režimo. Aišku, nebuvo taip, kad nieko neveikčiau, išskyrus gal tris dienas. Nuo gegužės prasidėjo aktyvesnis sportas. Reikia ruoštis sezonui.

Sekmadienį įvyksiantis MTB dviračių taurės etapas bus antrasis 2014 metais. Pirmąjį laimėjo Edgaras Kovaliovas (atstovaujantis Rietumu-Delfin komandą), kuris 0:22 sekundės aplenkė antroje vietoje likusį Martyną Utkiną (Top Team – Dviratis Tau). Moterų grupės lyderė po pirmojo etapo yra Tatjana Kaliakina (FOCUS Vilnius).

Priminsim, kad lenktynės vyksta trijose kategorijose: laisvalaikio (21 Km), mėgėjų (42 Km) ir sporto (63 km). Renkamės Vilniuje, (starto/finišo vieta Prie VU stadiono Saulėtekis, Plytinės g.). Dalyvių registracija ir numerių atsiėmimas vyks sekmadienį nuo 9 val.

Programoje:

Darželinukų grupės startas 10:30 val.

Vaikų iki 10 m. amžiaus startas 11:00 val.

Pagrindinis maratono startas – 12:00 val.

Belaukdami apdovanojimų, galėsite mėgautis Edgaro Lubio-Amberlife kūryba.

Daugiau informacijos – renginio svetainėje mtb.lt ir „Facebook“ paskyroje https://www.facebook.com/www.mtb.lt?fref=ts.

Norime priminti, kad be Vilniaus etapo, Jūsų dar laukia trys etapai:
Molėtai liepos 13 d, Ignalina rugpjūčio 17 d. ir finalinis etapas Anykščiuose rugsėjo 28 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)