R. Džiugytė aukso medalius pelnė dviviečių (W2-) ir keturviečių (W4-) pavienio irklo rungtyse bei aštuonvietėje valtyje (W8+). Sidabro medalį jaunoji irkluotoja laimėjo keturvietėje porinėje valtyje. Visose R. Džiugytei pergalingomis tapusiose rungtyse kartu irklavo ir K. Lašaitė.

Broliai Lapatiukai aukso medalius iškovojo kartu plaukdami dvivietėje porinėje (M2x), keturvietėje porinėje (M4x) valtyje bei aštuonvietėje įguloje. Dvivietėje vaikinai pernai buvo laimėję sidabrą, tačiau šiemet jų pagrindinių konkurentų nebuvo - Dominykui Jančioniui patyrus nugaros traumą, jo ir Aurimo Adomavičiaus duetas startuoti negalėjo.

Tačiau aukso medalį A. Adomavičius iškovojo - jis kartu su broliais Lapatiukais ir Sigitu Klerausku neturėjo sau lygių keturviečių porinėje rungtyje (M4x). Šioje valtyje taip pat turėjo startuoti D. Jančionis - būtent tokios sudėties įgula prieš savaitę Europos čempionate iškovojo aštuntą vietą.

Prieš varžybas kalbinti sportininkai sakė, kad svarbiausi metų startai jiems dar prieš akis bei pažadėjo „išvežti“ keturvietę įgulą į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Šį sezoną mums svarbiausias startas bus pasaulio jaunimo čempionatas (U-23). Nuo pernai mažai irkluojame dviese, mūsų amžius neatitinka jaunių amžiaus grupės, tačiau galime tarp jaunimo. Be to, nuo sezono pradžios irkluojame keturvietėje, su kuria startavome ir Europos suaugusiųjų čempionate. Manau, kad Rio de Žaneire keturvietė tikrai bus - gal ne būtent tokios sudėties, bet bus“, - žadėjo V. Lapatiukas.

„Rengiamės visą žiemą labai sunkiai. Per jaunių čempionatą pernai iškovojome kelialapį į Nandzingo jaunimo olimpiadą, tad ten vyks vienvietė valtis - tikiuosi ten būti. Startą Europoje vertiname tikrai neblogai, labai mažai mums trūko iki pagrindinio finalo, varžovai buvo kur kas labiau patyrę“, - sakė A. Lapatiukas.

Geriausiems Lietuvos irkluotojams išvykus į Lenkijos klubų pirmenybes, elitą Lietuvos čempionate atstovavo Milda Valčiukaitė, kuri pasipuošė dviem aukso medaliais. 20-metė Europos vicečempionė užtikrintai laimėjo vienviečių valčių varžybose bei su Viktorija Senkute, Indre Kvartūnaite ir Sonata Petrikaite triumfavo keturvietės porinės (W4x) rungtyje.

„Tikrai atidavėme visas jėgas, galbūt jei varžovės būtų arčiau - būtume išspaudusios ir geresnį rezultatą, gal būtų prireikę rezervinių jėgų. Laikas labai neblogas, esu tikrai nustebusi. Kaip naujai komandai - tikrai neblogai. Dabar manęs laukia „Gintariniai irklai“, trečias pasaulio taurės etapas ir tada du svarbiausi startai - pasaulio jaunimo čempionatas (Milda plauks vienviete - aut. past.) ir pasaulio čempionatas“, - pasakojo Lietuvos čempionate pirmą kartą nuo 2011-ųjų dalyvavusi M. Valčiukaitė.

Sportininkės komandos draugės keturvietėje V. Senkutė ir I. Kvartūnaitė iškovojo aukso medalį mėgstamiausioje M. Valčiukaitės rungtyje - dviviečių porinių valčių varžybose (W2x). Tuo tarpu S. Petrikaitė antrą aukso medalį laimėjo lengvo svorio vienviečių (LW1x) varžybose.

„Jaučiuosi labai gerai, pirmas kartas, kai tiek laimėjau medalių. Paprastai startuodavau keturvietėje, o vienvietėje likdavau antra, trečia - dabar jau čempionė. Lengvo svorio varžybose neturiu tokių stiprių konkurenčių, norėjau pasitikrinti, kaip atrodau. Kitąmet jau „išeisiu“ iš jaunių ir startuosiu tarp jaunimo, tad norėjau pasitikrinti, kaip atrodau tarp lengvasvorių", - po sėkmingų varžybų sakė S. Petrikaitė.

Vienviečių vyrų varžybose daugelį nustebino po septynerių metų į irklavimą grįžusio Martyno Džiaugio triumfas. Jis įveikė antrą kartą iš eilės sidabrą laimėjusį Žygimantą Gališanskį ir A. Adomavičių.

„Stipriausio vienvietininko Mindaugo Griškonio nebuvo, tad tiesiog padariau, ką galėjau ir tai lėmė pergalę. Esu patenkintas savo laiku, tai galima pavadinti ir rekordu, nes ilgą laiką neirklavau, tik dabar šiame sezone grįžtu į sportą. Tikrai esu savimi patenkintas“, - džiaugėsi M. Džiaugys.

Europos jaunų čempionate prieš kelias savaites startavę Emilis Abelkis ir Žilvinas Visockas neturėjo lygių dviviečių be vairininko (M2-) rungtyje, kurioje startavo ir Europoje. Šalies čempionais tapę irkluotojai rodė pasitikėjimą savimi ir žadėjo gerus rezultatus artėjančiose planetos jaunių pirmenybėse.

„Buvome favoritai, nors abejojome dėl antros vietos varžovų, tačiau mes juos šiandien lenkėme ir patirtimi, ir technika. Labai sunkiai dirbome visą žiemą ir pavasarį pagal naują italo trenerio programą. Dar liko Lietuvos jaunių čempionatas ir vyksime į pasaulio jaunių čempionatą - tikimės gerų rezultatų. Tai mums bus pirmos tokio lygio varžybos, tačiau tikimės A finalo“, - pasakojo E. Abelkis ir Ž. Visockas.

Lietuvos irklavimo čempionato prizininkai:

Vyrai

Vienvietės (M1x)

1. Martynas Džiaugys 6 min. 55,83 sek.
2. Žygimantas Gališanskis 6:57,00
3. Aurimas Adomavičius 7:06,51

Lengvo svorio vienvietės (LM1x)

1. Karolis Sunklodas 7:32,04
2. Lukas Dobrovolskis 7:34,66
3. Andrej Jakubovskij 7:35,76

Dvivietės porinės (M2x)

1. Vytautas Lapatiukas, Andrius Lapatiukas 6:27,96
2. Armandas Kelmelis, Dovydas Nemeravičius 6:40,98
3. Julius Lesauskas, Žilvinas Barakauskas 6:47,98

Lengvo svorio porinės dvivietės (LM2x)

1. Deivis Stulpinas, Andrej Jakubovskij 7:13,64
2. Lukas Dobrovolskis, Edmundas Šameto 7:23,49
3. Deivydas Kluonis, Kristijonas Kerekeš 7:29,52

Dvivietės pavienio irklo (M2-)

1. Emilis Abelkis, Žilvinas Visockas 7:01,53
2. Marius Ralickas, Dovydas Balsys 7:09,31
3. Gediminas Girdvainis, Kornelijus Tautkus 7:13,47

Lengvasvorės pavienio irklo dvivietės (LM2-)

1. Dovydas Donskis, Edgaras Mila 8:04,18
2. Lukas Kraskauskas, Tomas Ulinskis 8:07,97
3. Žygimantas Dzenis, Tomas Rakauskas 8:09,16

Keturvietės porinės (M4x)

1. Vytautas Lapatiukas, Andrius Lapatiukas, Aurimas Adomavičius, Sigitas Klerauskas 6:16,72
2. Matas Lukoševičius, Saulius Ilonis, Julius Lesauskas, Žilvinas Barakauskas 6:28,76
3. Vytautas Saladis, Ignas Lesauskas, Mindaugas Beliauskas, Arnas Makūnas 6:34,11

Keturvietės pavienio irklo (M4-)

1. Petras Poškus, Povilas Poškus, Tomas Sutula, Žygimantas Birgiola 6:30,80
2. Mantas Juškevičius, Marius Skridaila, Arnas Barkauskas, Povilas Stankūnas 6:38,17
3. Marius Rutkevičius, Tomas Plauška, Tautvydas Vaitkūnas, Mantas Malakauskas 6:41,70

Moterys

Vienvietės (W1x)

1. Milda Valčiukaitė 8:06,82
2. Viktorija Senkutė 8:43,66
3. Indrė Kvartūnaitė 8:45,82

Lengvo svorio vienvietės (LW1x)

1. Sonata Petrikaitė 8:41,08
2. Eisvė Stulpinaitė 9:36,87
3. Ieva Čalkaitė 9:50,64

Dvivietės porinės (W2x)

1. Viktorija Senkutė, Indrė Kvartūnaitė 8:07,31
2. Evelina Butrimavičiūtė, Diana Liachovičiūtė 8:13,55
3. Justina Sadauskaitė, Karolina Leskauskaitė 8:26,59

Dvivietės pavienio irklo (W2-)

1. Eisvė Stulpinaitė, Eglė Gabrilavičiūtė 8:22,06
2. Saulė Aukštuolytė, Gabrielė Michailova 8:51,26
3. Kristė Jokubauskaitė, Aušra Dobelinskaitė 9:03,48

Keturvietės porinės (W4x)

1. Milda Valčiukaitė, Viktorija Senkutė, Indrės Kvartūnaitė, Sonata Petrikaitė 6:39,56
2. Edvina Nešukaitytė, Rusnė Džiugytė, Marija Medelinskaitė, Jovita Lukšaitė 7:08,59
3. Laurita Nemerevičiūtė, Eglė Bezubovaitė, Dominyka Gumbelevičiūtė, Austėja Ordinaitė 7:08,94

Keturvietės pavienio irklo (W4-)

1. Edvina Nešukaitytė, Rusnė Džiugytė, Airida Kazlauskaitė, Kotryna Lašaitė 7:59,96
2. Eisvė Stulpinaitė, Eglė Gabrilavičiūtė, Greta Bagočiūtė, Dovilė Gineitytė 8:14,06
3. Ieva Petrauskaitė, Greta Grosley, Agnė Ginevičiūtė, Gabrielė Aleksynaitė 8:25,90

Aštuonviečių čempionai:

Vyrai:

Žilvinas Visockas, Emilis Abelkis, Ernestas Žarskis, Sigitas Klerauskas, Vytautas Lapatiukas, Andrius Lapatiukas, Marius Ralickas, Dovydas Balsys, vairininkas Juozas Gudeliūnas;

Moterys:

Edvina Nešukaitytė, Jovite Lukšaitė, Marija Medelinskaitė, Kotryna Lašaitė, Airida Kazlauskaitė, Ieva Petrauskaitė, Gabrielė Aleksynaitė ir Rusnė Džiugytė, vairininkė Gaivilija Mickevičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją