24-erių metų Australijos lenktynininkas 70 trasos ratų Monrealyje – 305,270 km – įveikė per 1 valandą 39 minutes 12,830 sekundės. D. Ricciardo bendroje įskaitoje su 79 taškais pakilo į trečią vietą.

Iš pirmos pozicijos startavęs „Mercedes“ komandos atstovas bei sezono lyderis vokietis Nico Rosbergas liko antras. Keturiskart pasaulio čempionas vokietis Sebastianas Vettelis („Red Bull - Renault“) finišavo trečias.

Lenktynes gerokai pakoregavo nesklandumai su stabdžiais, su kuriais susidūrė N. Rosbergas ir Lewisas Hamiltonas. Britas baigė pasirodymą jau po pirmojo sustojimo techninėje aptarnavimo zonoje, o N. Rosbergui pavyko lenktynes baigti antroje vietoje.

Lenktynėse netrūko avarijų, o rimčiausias incidentas užfiksuotas paskutiniame rate. Felipe Massa („Williams“) bandydamas lenkti Sergio Perezą („Force India“) stipriai trenkėsi į varžovą ir abu lenktynininkai dideliu greičiu įsirėžė į apsauginę tvorelę.

Dėl F. Massos ir S. Perezo avarijos į ketvirtą vietą pakilo Jensonas Buttonas iš „McLaren“. Penktoje vietoje finišavo „Force India“ pilotas Nico Hulkenbergas, nors kvalifikacijoje jis užėmė tik 11 vietą.

Nepaisant visų „Ferrari“ komandos pastangų ir atsivežtų į Kanadą automobilio atnaujinimų, Fernando Alonso sugebėjo pasiekti finišą tik šeštoje vietoje. Septintas buvo „Williams“ pilotas Valtteri Bottas. Aštuntas finišą pasiekė Jeanas Ericas Vergne‘as iš „Toro Rosso“, o devintas buvo „McLaren“ komandos naujokas Kevinas Magnussenas.

Tik dešimtas liko antrasis „Ferrari“ lenktynininkas Kimi Raikkonenas, kuriam sunkiai sekėsi valdyti savo automobilį. O 41-ame rate bandydamas kuo greičiau išvažiuoti į galinę tiesiąją, pilotas apsisuko ir taip prarado kelias pozicijas.

Lenktynės buvo kupinos įvykių ir lenkimų. Pirmajame rate susidūrė „Marussia“ lenktynininkai Jules Bianchi ir Maxas Chiltonas. Dėl šios avarijos į trasą buvo išleistas saugos automobilis.

Iš trasos jam pasitraukus, „Mercedes“ pilotai atitolo nuo persekiotojų. Ir atrodė, kad tai bus dar viena kova vokiečio ir brito dėl pergalės. Vis dėlto, įveikus šiek tiek daugiau nei pusę lenktynių distancijos abu lenktynininkai pranešė apie problemas su automobilių jėgaine.

Pirmajame rate po antrųjų sustojimų techninio aptarnavimo juostoje L. Hamiltonui sugedo stabdžiai ir britas buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių. Tuo tarpu N. Rosbergo ratų įveikimo laikai smarkiai suprastėjo.

Vokiečiui pavyko atsilaikyti nuo S. Perezo atakų. Tačiau pastarąjį aplenkus D. Ricciardo, „Mercedes“ pilotui apsiginti nebepavyko.

Kanados etapo rezultatai (vieta, pilotas, komanda, laikas):

1Danielis RicciardoRed Bull-Renault1.39:12.830
2Nico RosbergasMercedes+4.2 sek.
3Sebastianas VettelisRed Bull-Renault+5.2 sek.
4Jensonas ButtonasMcLaren-Mercedes+11.7 sek.
5Nico HulkenbergasForce India-Mercedes+12.8 sek.
6Fernando AlonsoFerrari+14.8 sek.
7Valtteri BottasWilliams-Mercedes+23.5 sek.
8Jeanas-Ericas VergneToro Rosso-Renault+28.0 sek.
9Kevinas MagnussenasMcLaren-Mercedes+29.2 sek.
10Kimi RaikkonenasFerrari+53.6 sek.
11Sergio PerezasForce India-Mercedes+1 ratas
12Felipe MassaWilliams-Mercedes+1 ratas
13Adrianas SutilasSauber-Ferrari+1 ratas
14Estebanas GutierrezasSauber-FerrariDNF
15Romainas GrosjeanasLotus-RenaultDNF
16Daniilas KvyatasToro Rosso-RenaultDNF
17Lewisas HamiltonasMercedesDNF
18Kamui KobayashiCaterham-RenaultDNF
19Pastoras MaldonadoLotus-RenaultDNF
20Marcusas EricssonasCaterham-RenaultDNF
21Maxas ChiltonasMarussia-FerrariDNF
22Jules BianchiMarussia-FerrariDNF

Lyderių rikiuotė bendrojoje „Formulės 1“ čempionato įskaitoje po septynių etapų:

1. Nico Rosberg (Vokietija), „Mercedes“ 140 tšk.
2. Lewis Hamilton (D. Britanija), „Mercedes“ 118
3. Daniel Ricciardo (Australija), „RedBull“ 79
4. Fernando Alonso (Ispanija), „Ferrari“ 69
5. Sebastian Vettel (Vokietija), „Red Bull“ 60
6. Nico Huelkenberg (Vokietija), „Force India“ 57
7. Jenson Button (D. Britanija), „McLaren“ 43
8. Valtteri Bottas (Suomija), „Williams“ 40
8. Jenson Button (D. Britanija), „McLaren“ 31
9. Kevin Magnussen (Danija), „McLaren“ 23
10.Sergio Perez (Meksika), „Force India“ 20

Konstruktorių taurės įskaitoje po šio etapo „RedBull – Renault“ ekipa atsilikimą nuo lyderės „Mercedes“ komandos sumažino nuo 141 iki 119 taškų:

1. „Mercedes“ 258 tšk.
2. „RedBull – Renault“ 139
3. „Ferrari“ 87
4. „Force India – Mercedes“ 77
5. „McLaren“ 66
6. „Williams-Mercedes“ 58
7. „Toro Rosso – Renault“ 12
8. „Lotus – Renault“ 8
9. „Marussia – Ferrari“ 2

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)